De Nederlandse droneracers Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV) en Vince Irie (Jedeye FPV) hebben hun krachten gebundeld in een uniek initiatief. Onder de noemer ‘Dutch Drone Gods’ kunnen professionele FPV piloten worden ingeschakeld voor spectaculaire FPV opnames.

Dutch Drone Gods

Videobedrijven kennen we anno 2020 genoeg en ook het aantal bedrijven dat luchtopnames met drones maakt groeit nog steeds… Maar een bedrijf gericht op professionele FPV opnames met dit kaliber piloten is zeer uniek: Dutch Drone Gods is een initatief van Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV) en Vince Irie (Jedeye FPV), die vanaf heden inzetbaar zijn voor First Person View drone-opnames van topniveau!

Shaggy FPV

Beide heren zijn bepaald geen eendagsvliegen, maar behoren tot de beste FPV piloten ter wereld. Tijdens nationale droneraces pakt Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV) vaak een gewilde podiumplek, maar ook internationaal gooit de Eindhovenaar hoge ogen. Hogenbirk vloog afgelopen jaar voor het tweede seizoen mee met Drone Racing League (DRL), het meest toonaangevende dronerace-kampioenschap uit de Verenigde Staten. Afgelopen jaar stopte Hogenbirk met zijn kantoorbaan om zich volledig te richten op droneracing en het maken van FPV opnames.

Vince Irie

Net als zijn compagnon is Vince Irie (Jedeye FPV) een droneracer van het eerste uur. Al jaren is Vince Irie dagelijks bezig met zijn passie voor FPV. Tijdens droneraces in Nederland is hij een zeer gevreesde concurrent, maar ook in het buitenland kennen ze deze enthousiaste piloot. De 32-jarige Nederlander – met roots in Aruba – vloog mee in bekende buitenlandse drone-leagues, zoals Drone Champions League (DCL), DR1 en Tech Drone League (TDL). Laatstgenoemd kampioenschap schreef hij in 2018 op zijn naam. In zijn vrije tijd is Vince Irie veel met drones bezig, maar tijdens kantooruren staat er exact hetzelfde op het programma. Vince is één van de vaste piloten bij Avy, een Nederlands bedrijf gericht op de inzet van drones voor uiteenlopende professionele toepassingen.

Dronevideo’s

De heren kunnen meer met drones dan supersnel vliegen. Een blik op het Instagram en YouTube-kanaal van Shaggy FPV laat zien dat Ralph Hogenbirk oog heeft voor het beste shot. In zowel 2017 als in 2019 werden zijn video’s genomineerd voor de jaarlijkse Drone Awards. Ook maakte hij spectaculaire FPV-opnames voor een videoclip van Armin van Buuren.

Naast droneracen is Vince Irie bekend in de wereld van entertainment. In 2013 deed hij mee aan The Voice of Holland en liet een onvergetelijke indruk achter. Zijn Instagram en YouTube-kanaal staan boordevol waanzinnige FPV opnames en zijn dronevideo’s werden in 2017, 2018 en 2019 genomineerd van de jaarlijkse Drone Awards.

Rene Sebastian

Het arsenaal aan piloten reikt verder dan beide heren. Op de website DutchDroneGods.com prijken meer interessante namen zoals Rene Sebastian, Thomas de Koster en Niels Meerdink. Zo heeft Rene Sebastian een indrukwekkend portfolio met foto’s en video’s van grootschalige evenementen, uiteenlopend van muziekfestivals tot dronerace-kampioenschappen. Ook werd één van zijn dronevideo’s in 2018 bekroond tot beste dronevideo van het jaar.

Thomas de Koster

Ook Thomas de Koster behoort tot de crew van de Nederlandse FPV Goden. De Koster eindigde in 2018 als derde tijdens het Nederlands Kampioenschap droneracing en in 2019 werd zijn FPV video uitgeroepen tot beste dronevideo van het jaar.

Niels Meerdink

Met de beschikking over de kwaliteiten van Niels Meerdink komen de Dutch Drone Gods nooit voor verrassingen te staan. De 29-jarige dronepiloot uit Deventer is zonder twijfel één van de snelste droneracers in Nederland. Zo werd Meerdink in 2018 Nederlands Kampioen Drone Race en eindigde hij vorig jaar als tweede. Naast vliegen op topsnelheid is Meerdink – dankzij zijn opleiding als piloot en loopbaan als dronepiloot – ook expert op het gebied van professionele drone-missies.

Meer informatie: www.dutchdronegods.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here