Op zaterdag 5 oktober 2019 is de laatste ranking gevlogen van NK Drone Race 2019. De 19-jarige Dennis Mennema uit het Friese Minnertsga is gekroond tot Nederlands Kampioen Drone Race 2019.

Ranking 7 van NK Drone Race 2019 op TT Circuit Assen

TT Circuit Assen

De laatste ranking van het 2019-seizoen van het Nederlands Kampioenschap Drone Race werd gevlogen op TT Circuit Assen. De wedstrijd was onderdeel van Dronefestival Assen, een festival in het teken van drones dat voor de eerste keer werd georganiseerd.

Racetrack

Het hoofdgedeelte van het circuit – inclusief het podium – was omgetoverd tot een gigantische droneracetrack. Verschillende opblaasbare gates, vlaggen en een ‘dive-gate’ vormden samen een prachtig aanzicht voor het aanwezige publiek.

Racetrack op racebaan van TT Circuit Assen

Wedstrijd

In de vroege ochtend van zaterdag 5 oktober 2019 hadden de beste droneracers van Nederland zich verzameld op het bekende TT Circuit. Na de ‘trackwalk’ onder leiding van Rene Sebastian, de ontwerper van de racetracks van alle NK-wedstrijden, was het tijd voor de droneracers om in actie te komen.

Kwalificaties

Het grootste gedeelte van de dag was gevuld met kwalificatierondes waarin de droneracers de snelste rondetijd proberen neer te zetten. De droneracers met de snelste tijden verdienen punten voor het klassement.

Droneracers in actie vanaf het podium

Beast Class

Om het aanwezige publiek nog meer te vermaken werden de kwalificatierondes afgewisseld met demonstraties met zogenaamde Beast Class-drones. ‘Beast Class’ is een term welke gebruikt wordt om racedrones met een groot formaat aan te duiden. Deze klasse wint steeds meer terrein aangezien de grote quadcopters beter zichtbaar zijn voor publiek.

Bryan Suijkerland met Beast Class drone in race met auto

Afvalrace

Na de kwalificatierondes werd de strijd nog heviger toen de eliminatierondes begonnen. Per ronde vliegen de droneracers tegelijkertijd over de racetrack en alleen de snelste gaan door naar de volgende ronde, de andere vallen meedogenloos af.

Dagwinnaars

Aan het eind van de middag was het tijd voor de finale waarin de droneracers strijden voor een podiumplaats. Het podium van ranking 7 was gevuld met de volgende winnaars:

1. Dennis Mennema (DroneDFPV)
2. Niels Meerdink (Nelis FPV)
3. Andrzej Krasny (SirCrashaLot)
4. Andreas Klein (Andreas FPV)
5. Walter Kort (Kort door de bocht)
6. Mitchell Hoek (FPV Biggie M)

4. Andreas Klein (Andreas FPV) | 2. Niels Meerdink (Nelis FPV) | 1. Dennis Mennema (DroneDFPV) | 6. Mitchell Hoek (FPV Biggie M) | 3. Andrzej Krasny (SirCrashaLot) | 5. Walter Kort (Kort door de bocht)

Nederlands Kampioen

Met deze laatste ranking is het NK outdoor-seizoen definitief afgerond en bekend wie zich Nederlands Kampioen Drone Race 2019 mag noemen. De 19-jarige Dennis Mennema uit het Friese Minnertsga werd niet alleen dagwinnaar, maar verzamelde dit jaar ook de meeste punten in het klassement en is gekroond tot Nederlands Kampioen Drone Race 2019.

2. Niels Meerdink (Nelis FPV) | 1. Dennis Mennema (DroneDFPV) | 3. Andrzej Krasny (SirCrashaLot)

3 Kampioenen

Een grappig detail is dat de 2e prijs van het eindklassement gaat naar de Nederlands Kampioen van vorig jaar: Niels Meerdink (Nelis FPV) uit Deventer. Op de derde plaats vinden we de Nederlands Kampioen van 2017: Andrzej Krasny (SirCrashaLot) uit Almere.

Dennis Mennema

Het is geen verrassing dat Dennis Mennema de felbegeerde titel in de wacht sleept. De 19-jarige Fries domineert al bijna twee jaar menig wedstrijd in ons land. Vorig seizoen had Mennema eveneens de meeste punten van het klassement, maar door een andere wedstrijdstructuur ging de titel in de finale aan zijn neus voorbij. Dennis heeft de titel Nederlands Kampioen dit jaar dus dik en dubbel verdiend.

Vorige maand verscheen Mennema nog op een internationaal podium tijdens een dronerace van Tech Drone League (TDL) in Turkije. De jonge droneracer pakte zilver tijdens een wedstrijd met vele internationale toppers in Antalya.

Dennis Mennema (DroneDFPV): Nederlands Kampioen Drone Race 2019

KNVvL

Het Nederlands Kampioenschap Drone Race is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) in samenwerking met alle aangesloten vliegverenigingen. Dit jaar wordt het kampioenschap eveneens ondersteund via Platform Droneracing Nederland, een samenwerking van verschillende dronerace-organisatoren zoals: Dutch Drone Squad, DronEvents, Team Blobfish, Team MRO en Total DroneXperience.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here