Nate Payne, ook bekend als Mr Shutterbug, biedt een aantal zeer interessante nano-racer-hacks. Omdat hij op vakantie was in de zon en voor een zwembad, besloot hij zijn nano-racer zo aan te passen dat hij rustig over het water kon vliegen. Het oorspronkelijk doel was om ook onderwater te gaan, maar dit bleek door gebrek aan penetratie van de radiogolven niet mogelijk.

Setup

Het principe bestaat uit het coaten van de onderdelen die gevaar lopen met een siliconen isolator. De moeilijkheid zit in bepaalde onderdelen, zoals de microUSB-aansluiting. Hiervoor gebruikte Mr Shutterbug een product genaamd Dry Drone. Shutterbug koos voor BT2.0-aansluitingen van BetaFPV. Het is nog steeds nodig om de batterijen en hun connectoren te isoleren met transparante afdichtende siliconen .

Resultaat

Onder water sturen bleek vanwege de slechte penetratie van de golven helaas niet mogelijk. Shutterbug was tevreden met het toevoegen van een polystyreen kuip om de drijfkracht te verzekeren, zodat de propellers nooit onder water stonden. Dit omdat de weerstand van het water ervoor zorgt dat de propellers niet snel genoeg draaien om een ​​flip te bereiken met Betaflight’s Flip Over After Crash-functie.

Experiment

Het experiment was een succes en de drone kan na het onderdompelen nog steeds gewoon de lucht in. Het is niet de eerste keer dat Shutterbug een dergelijk experiment doet. Zo maakte hij eerder de AquaWhoop-video.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here