GoPro heeft vandaag haar nieuwste actiecamera aangekondigd. GoPro Hero 12 Black is maar liefst de zoveelste opvolger in de geliefde GoPro actiecamera reeks.

GoPro

Vrijwel ieder jaar in september kondigt GoPro een nieuwe opvolger in haar Hero serie aan. Ook dit jaar was het geen verrassing dat dit op 6 september zou gebeuren aangezien op de social media-kanalen van GoPro flink werd gestrooid met de datum van vandaag. Daarnaast waren officiële foto’s en specificaties al uitgelekt op verschillende tech-websites.

Uiterlijk

Op het eerste gezicht lijkt de GoPro Hero 12 Black veel op zijn voorganger. Het uiterlijk vertoon lijkt wel een kopie als je de Hero 12 Black en Hero 11 Black naast elkaar legt. De schermen aan de voor- en achterzijde zijn identiek qua grootte. Het enige grote verschil is dat de behuizing van de Hero 12 camera uitgedost is met een spikkelpatroon in plaats van effen zwart.

Zelfde sensor

De sensor van de GoPro Hero 12 Black is eveneens hetzelfde als de Hero 11 Black. Zo gebruikt deze nieuwe camera opnieuw een 1/1.19″ sensor die 24.7 megapixelfoto’s kan maken en 5.3K videobeelden op 60 fps kan registreren. In 4K kan de camera met 120 fps opnemen.

Betere stabilisatie

GoPro claimt wel dat de Hero 12 Black een betere beeldstabilisatie heeft dan zijn voorganger. Door gebruik van HyperSmooth 6.0 zullen de opnames stabieler en vloeiender zijn dan ooit tevoren.

Betere accuduur

De Hero 12 Black gebruikt een accu met dezelfde 1720mAh capaciteit als zijn voorganger, maar toch gaat deze nieuwe camera 9 minuten langer mee dan de vorige versie. Zo kan de Hero 12 Black 70 minuten lang op 5.3K met 60 fps video registreren en op 30 fps gaat de Hero 12 Black ruim 90 minuten mee.

Adviesprijs

De adviesprijs van de GoPro Hero 12 Black bedraagt 449 euro. Allesbehalve een koopje, maar hiervoor heb je wel één van de betere actiecamera’s van dit moment in handen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here