Er werd ondanks de hitte weer stevig geracet tijdens de tweede editie van Race der Lage Landen! Uiteindelijk mag Dennis Mennema (DroneD) zichzelf de winnaar noemen van dit toffe event.

Race-event

Op 9 en 10 september 2023 organiseerde Dutch Drone Racing (DDR) wederom een vet event: Race der Lage Landen 2! Tijdens dit propvolle weekend lag de nadruk op droneracing en fun. Zelfs kamperen op locatie behoorde tot de mogelijkheden. Er stonden hoe dan ook weer vele getalenteerde FPV-piloten fris aan de startlijn, dit keer in het pittoreske Diepenveen.

dronerace lage landen track

Race der Lage Landen

De Race der Lage landen duurt twee dagen. Op de eerste dag werden de kwalificaties gevlogen, die op de tweede dag overgaan in de halve finales met 8 piloten. Uiteindelijk namen de 4 beste piloten het tegen elkaar op tijdens een zinderende finale om de felbegeerde titel van kampioen van de Lage Landen te bemachtigen!

droneshop sponsor

Fun en Feest

Om de piloten ook de gelegenheid te geven te ontspannen, werden er allerlei leuke events georganiseerd rondom het racen. Zo was er deze keer een samenwerking met Dorpsfeest Diepenveen. Dat zorgde voor een levendige omgeving met diverse foodtrucks en een scala aan attracties. De echte liefhebber kon zelfs kamperen op het veld!

dronerace_start

Uitslag

Na een zinderende strijd stegen de volgende 3 winnaars tot grote hoogten:

1) Dennis Mennema (DroneD)
2) Andrzej Krasny (SirCrashalot)
3) Nicolaas Herbens (Dronic)

De naam Dronic zegt je misschien nog niets, maar deze vijftienjarige piloot uit België is er eentje om in de gaten te houden. Met slechts een handjevol ervaring, wist hij nu al een derde plek te bemachtigen.

dronerace diepenveen winnaars

 

Dutch Drone Racing

Dutch Drone Racing (DDR) is een organisatie die zich bezig houdt met het organiseren van drone race evenementen en supporten van de FPV scene. De organisatie organiseert met name events in Nederland, maar heeft internationale ambities.

Met dank aan Dorpsfeest Diepenveen en BTMC

De race werd mede mogelijk gemaakt door Dorpsfeest Diepenveen en BTMC. BTMC staat voor Beernemse Telegeleide Modelbouw Club. De organisaties ontvingen de droneracers met een warm welkom en een prachtig veld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here