Droneracer Ralph Hogenbirk (Shaggy FPV) heeft opnames gemaakt met zijn quadcopter voor de videoclip van Armin van Buuren en Lucas & Steve.

ShaggyFPV

In de videoclip van het nummer Don’t Give Up On Me van Armin van Buuren en Lucas & Steve zijn beelden te bewonderen die gemaakt zijn door Ralph Hogenbirk (Shaggy FPV). Hij gebruikte hiervoor zijn first person view (FPV) quadcopter met daarop een GoPro Hero 7 Black actiecamera.

Raceway Venray

Met zijn quadcopter volgde hij race-auto’s op hoge snelheid over een ovale racebaan Raceway Venray. Dit is een 1/2 mile oval waar vaak races worden gehouden met onder ander het soort stock-cars die je ook in de videoclip ziet. Erg spectaculair alleen al om te zien, laat staan om er met je drone tussen te vliegen.

Foto’s door Rik Hendriks / Soulvizion

Twee opnamedagen

De opnames werden verspreid over twee opnamedagen. Op de eerste dag waren Armin en de andere artiesten aanwezig. Hier werden alle close-up shots van de artiesten zelf gedaan en de actieshots waar zij zelf in beeld zijn. Op de tweede dag reden professionele coureurs en werden vooral de gevaarlijkere moves en shots op hogere snelheid opgenomen. Ralph was dan ook alleen bij de tweede opnamedag aanwezig en heeft dus helaas geen kennis gemaakt met de Nederlandse DJ. “Armin heeft mij en mijn quads dus niet gezien, maar ik heb via de director gehoord dat hij de FPV shots erg mooi vond”, zegt Ralph tegenover DroneRacers.nl.

Quadcopter

Voor zijn opnames vloog Ralph met een zelfgebouwde quad bestaande uit de volgende onderdelen:

  • Frame: Kwadworx Skinny Screamer True-X
  • Motoren: Emax LS2207 1900kv
  • Props: Dal Cyclone 5544
  • Lipo: Dinogy Ultra 5s 1600mah
  • FPV camera: Foxeer Predator V3
  • Transmitter: ImmersionRC Tramp + Foxeer Lollipop antenne
  • Flight Controller: Airbot Omnibus F4 V6
  • ESC: Airbot Typhoon32
  • HD Cam: GoPro Hero 7 Black

Experiment

“De filmcrew wist voorafgaand aan deze shoot nog niet helemaal hoe mijn FPV shots gingen werken als toevoeging aan de clip, het was meer een experiment voor ze. Maar toen ik in de eerste run al praktisch de daken van de auto’s wist aan te tikken, hoorde ik direct geschokte (maar positieve) reacties vanuit de crew. Vervolgens moesten toch wat meer shots door mij gedaan worden dan initieel de bedoeling was, zoals de ‘crash’ van Armin en Lucas & Steve. Dat shot heeft uiteindelijk de edit ook gehaald!”, aldus Ralph.

Foto door Rik Hendriks / Soulvizion

Potentie van FPV

Ralph is erg blij dat ze tevreden zijn over het resultaat en dat ze een aantal van zijn shots in de clip gebruikt hebben. De potentie van FPV als toevoeging bij dit soort projecten wordt duidelijk ingezien. Ralph hoopt dan ook dat er nog meer samenwerkingen komen in de toekomst.

Videoclip

Bekijk hier de videoclip van het nummer Don’t Give Up On Me van Armin van Buuren en het duo Lucas & Steve.

FPV Shots

Ralph deelde daarnaast ook een video met 2 FPV Shots die hij op de opnamedag maakte. De video deelde hij op zijn Facebookpagina ShaggyFPV. Hij werkt nog aan een FPV edit van de hele shoot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here