Vorige week berichtten we dat er dit seizoen toch een Nederlander meevliegt tijdens de Zwitserse editie van DCL in oktober. Deze week is bekend geworden dat er al eerder twee Nederlanders aan de startstreep van een DCL wedstrijd zullen verschijnen.

Vince Irie (Jedeye FPV) tijdens DCL Brussels 2017

2 Nederlanders

Droneracers Vince Irie (Jedeye FPV) uit Hazerswoude-Rijndijk en Andrzej Krasny (SirCrashaLot) uit Almere zijn beiden opgeroepen om het team China Dragons te komen versterken. Aangezien China momenteel geteisterd wordt door de dodelijke tyfoon Mangkhut waren twee teamleden op dit moment niet in staat om deel te nemen aan de race in België. Onder het mom ‘de één zijn dood, is de ander zijn brood’ zijn Vince Irie (Jedeye FPV) en Andrzej Krasny (SirCrashaLot) de gelukkigen die mee mogen doen aan het DCL spektakel in Brussel.

Andrzej Krasny (SirCrashaLot) tijdens DCL Berlin 2017.

DCL

Drone Champions League (DCL) is een organisatie uit Liechtenstein die dit jaar voor het derde jaar een kampioenschap droneracing organiseert in met name Europese landen. De races van DCL kenmerken zich door de grote mate van professionaliteit, te gekke locaties en een fantastische livestream.

Seizoen 2018

Dit derde seizoen bestaat uit 5 wedstrijden op verschillende locaties. Eerder dit jaar vonden er races plaats in Duitsland, Spanje en China. Aanstaand weekend organiseert DCL een race in Brussel en in oktober de laatste van het seizoen in Zwitserland.

Drone Prix Brussels

DCL Brussels 2018 vindt plaats op vrijdag 21 en zaterdag 22 september 2018 bij de Kunstberg in het centrum van Brussel. Vorig seizoen organiseerde DCL al eerder een race op deze locatie in de Belgische hoofdstad. Op beide dagen starten de kwalificatierondes in de middag. De races beginnen vanaf 19 uur en zijn live te bekijken of te volgen via de livestream via de social media kanalen van DCL, zoals Facebook en YouTube.

Vorig jaar

Zowel Vince Irie (Jedeye FPV) als Andrzej Krasny (SirCrashaLot) deed vorig seizoen mee met verschillende DCL wedstrijden. Bekijk hieronder de FPV beelden die Andrzej Krasny (SirCrashaLot) vorig jaar maakte tijdens DCL Brussels 2017.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here