De TinyHawk is een van de beste microdrones op dit moment. Nu heeft EMAX de krachten van de vorige drones gebundeld: maak kennis met de Tinyhawk 2 Race!

EMAX

EMAX geniet wereldwijde bekendheid vanwege haar TinyHawk serie. Elke TinyHawk drone is beschikbaar als zogenaamde Bind N Fly-editie. Deze BNF-versie is te verbinden met iedere FrSky zender. Na het binden ben je klaar om te gaan; er zijn geen aanpassingen in Betaflight vereist. De Tinyhawk 2 Race is hier geen uitzondering in.

EMAX Tinyhawk 2 Race

Features

FC

Flight Controller: F4 MATEKF411RX
ESC: 4-in-1 5A BlHeli_S
Receiver: EMAX SPI receiver, FrSky D8
Battery Connector: JST-PH2.0 Duo

Camera en VTX

Camera: RunCam Nano 2 1/3″ 700TVL CMOS inclusief smart audio
VTX power: 25/100/200mw Switchable

Motors

Grootte: 1103
KV: 7500kv
Propeller: Avan Blur 2″

Frame

Wheelbase: 90 mm
Gewicht: 47.5 gram
Frame materiaal: polypropyleen, carbon fiber

Crashproof

De TinyHawk 2 Race zelf valt onder de zogeheten ‘Toothpick’ quadcopters. Wat meteen opvalt, is dat de drone erg stevig aanvoelt. Het is meteen duidelijk dat deze tegen een stootje kan. De canopy is buigzaam en hierdoor breekt deze minder snel gedurende een crash.

Propellers

De TinyHawk 2 Race is uitgerust met 3-blade AVAN propellers in een 2 inch formaat. De AVAN-serie heeft een goede reputatie en dat is niet zonder reden: het voelt alsof je door de lucht glijdt. Dat deze drone om zijn snelheid bekend staat, is meteen duidelijk. De TinyHawk 2 Race reageert vlot en blijft goed op snelheid reageren. Er zit vrijwel geen vertraging in de reactiesnelheid.

Ervaringen

EMAX heeft knap werk verricht met de elektrische componenten. Alles is netjes gesoldeerd en het past perfect bij elkaar. De setup heeft een mooi bereik. Je kan gerust een stuk van jezelf vandaan vliegen zonder signaal kwijt te raken.

De camera geeft mooi en helder beeld. Kleuren komen meer naar voren. Er lijkt iets van een Fish Eye-effect in te zitten. De VTX lijkt niet zo sterk als je rond bomen vliegt. De meeste kleinere drones hebben daar moeite mee, dus dat is geen groot probleem. De motoren maken een mooie snelheid. Kortom, alles sluit perfect op elkaar aan!

Pluspunten

• Goede performance. Smooth. Je vliegt gecontroleerd weg.

• Motoren nauwelijks te horen in vergelijking met andere kleinere quads. Je hoort wel wat, maar het is een stuk stiller.

• Reageert adequaat op sturing. Waar vergelijkbare quads bij meer snelheid minder reageren, blijft deze frequent reageren.

• Mooi en helder beeld. De kleuren komen goed naar voren.

• Je vliegt “out of the box”. Het vereist geen aanpassingen in Betaflight.

• Binding is hetzelfde als bijvoorbeeld de TinyHawk Freestyle en de TinyHawk S.

• De lipostrap is stevig genoeg om de lipo goed op zijn plaats te houden. De lipo schuift niet.

• De propeller keuze is perfect. De propellers hebben een goede reputatie. Ze vliegen alsof je door boter snijdt.

Minpunten

• Als je iets verder weg om bomen heen vliegt, kan het beeld even wegvallen. Daartegenover staat dat de quad zichzelf goed hersteld: andere waren uit de lucht gevallen. Daarbij: bomen houden sowieso signaal tegen.

Conclusie

Als je opzoek bent naar een Toothpick-drone is dit een geschikte keuze. Vooral de snelheid is zeker een pré. Kortom: een must-have voor elke piloot!

Inhoud

De EMAX TinyHawk 2 Race is verkrijgbaar voor 129 euro als BNF-versie voor FrSky zenders. De drone wordt geleverd in een handige opbergcase. De TinyHawk 2 Race komt met 2 stuks 450mAh 1s lipo’s, USB acculader, schroevendraaier en reserve-schroefjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here