Vandaag werd de finale gehouden van het NK Drone Race 2018 in Wilbertoord. Na een felle strijd wist de 28-jarige Niels Meerdink (Nelis FPV) uit Deventer de titel van Nederlands Kampioen Drone Race 2018 te bemachtigen.

Start finale NK Drone Race 2018 in Wilbertoord.

NK Drone Race

Dit jaar vond voor de tweede keer het NK Drone Race plaats. NK Drone Race is het eerste officiële droneracing kampioenschap in Nederland en wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) in samenwerking met alle aangesloten vliegclubs. Het seizoen bestond uit zeven ranking wedstrijden op verschillende locaties door heel Nederland en één allesbeslissende finale.

Spanning

De spanning voor de finale was te voelen door de hele Nederlandse droneracing scene. Het is voor de racers namelijk dé kans om te laten zien wat ze in huis hebben én mogelijk zelfs door te stromen naar internationaal niveau. De onderlinge strijd was dan ook hevig en en er werd in aanloop naar de allesbeslissende wedstrijd fanatiek geoefend om de titel van Nederlandse Kampioen Drone Race in de wacht te slepen.

Racetrack

Speciaal voor deze finale was er een nieuwe, spectaculaire track ontworpen door Rene Sebastian (Team MRO) en het resultaat loog er niet om. Verspreid over een voetbalveld vormde een racetrack met veel listige obstakels het strijdtoneel. Met meerdere powerloops, een split-S en een speciale kurkentrekker moesten de racers het uiterste uit zichzelf halen om zonder brokken de finish te bereiken.

Finale

Uniek aan deze finale is dat er gebruik werd gemaakt met een double knock-out systeem. In het single knockout systeem van de eerdere rankings kan het kleinste foutje een racer al fataal zijn. In een double knock-out systeem hoeft één fout echter niet het einde te betekenen. Hierdoor beschikt iedere racer over een herkansing. Aan het einde van deze afvalrondes bleven er acht racers over voor de allesbeslissende eindstrijd.

7 droneracers in finale NK Drone Race 2018.

Winnaar

Na een stevige nek aan nek race wist Niels Meerdink (Nelis FPV) zijn quadcopter als eerste over de eindstreep te krijgen. Dankzij deze knappe prestatie mag hij zich Nederlands Kampioen Drone Race 2018 noemen. Hij was daarmee iets sneller dan Vince Irie (Jedeye FPV) en Thomas de Koster (Thomas FPV), die respectievelijk tweede en derde werden. Met deze overwinning neemt Niels Meerdink (Nelis FPV) de titel over van Andrzej Krasny (SirCrashaLot), die vorig jaar Nederlands Kampioen werd.

3. Thomas de Koster (Thomas FPV) | 1. Niels Meerdink (Nelis FPV) | 2. Vince Irie (Jedeye FPV)

Nelis FPV

Met het winnen van de finale sluit Niels Meerdink, ook wel bekend onder zijn bijnaam ‘Nelis FPV’, het 2018-seizoen voortreffelijk af. Het is geen verrassing dat de 28-jarige droneracer uit Deventer er met de titel vandoor gaat. Dit jaar schitterde hij veelvuldig als prijswinnaar tijdens eerdere ranking-wedstrijden van het NK. Meerdink werd derde bij zowel ranking 1 als ranking 3 en won hij ranking 6. Ook eindigde hij vorige maand op een respectabele vierde plaats tijdens de IDRA International Challengers Cup 2018.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here