Afgelopen weekend vond in Assen het jaarlijkse Open Noord Nederlandse Kampioenschap 2020 plaats. Naast de beste droneracers uit Nederland waren er ook oosterburen van de partij die het de Nederlanders erg moeilijk maakten.

Open Noord Nederlandse Kampioenschap (ONNK) 2020 in Expo Assen

ONNK

Op zaterdag 22 en zondag 23 februari 2020 vond de 2020-editie plaats van het Open Noord Nederlandse Kampioenschap (ONNK). De 2-daagse wedstrijd was onderdeel van Hobby Event, een hobby- en modellenbeurs in de TT-expohal in de buurt van het beroemde TT-circuit.

Georganiseerd door DronEvents

DronEvents

Het ONNK wordt jaarlijks georganiseerd in één van de noordelijke provincies en kent eveneens een organisatie afkomstig uit het noorden van Nederland. Het kampioenschap is een initiatief van DronEvents, een stichting gespecialiseerd in de organisatie van droneraces.

PDRNL

De wedstrijd telt eveneens mee voor het klassement van Platform Drone Racing Nederland (PDRNL). Dankzij PDRNL worden de uitslagen van alle lokale droneraces gebundeld in een nationaal klassement. Deze wedstrijd is de vierde ranking van het 2020-indoorseizoen.

Droneracers

De beste droneracers van Nederland waren dit weekend te vinden in Assen. Het deelnemersveld reikte verder dan Nederland, want er waren verschillende Duitse piloten afgereisd naar de Drentse hoofdstad.

Winnaars

Tijdens de kwalificaties wisten de Duitse piloten superstrakke rondetijden neer te zetten. Ook tijdens de afvalrondes hielden de oosterburen stand en pakten zij de twee meest gewilde podiumplaatsen:

1. Niklas Kuphal (Airforce_N) [DE]
2. Yannick Henschel (Stickman FPV) [DE]
3. Dennis Mennema (DroneDFPV) [NL]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here