Dit weekend vond in Turijn het tweede Drone Champions League (DCL) event plaats van het 2019-seizoen. De Italiaanse stad vormde het toneel voor een 2-daagse dronerace van wereldniveau.

DCL

Het DCL event in Turijn bestond uit twee verschillende races: een race op vrijdag 12 juli 2019 en een race op zaterdag 13 juli 2019. Tijdens iedere race gaan teams van vier personen de strijd met elkaar aan. Iedere ronde bestaat uit vier individuele races waarin de droneracers één tegen één vliegen. Afsluitend is er een zogenaamde ‘Big Heat’ waarin alle racers tegelijk vliegen: vier tegen vier. Met name deze laatste ronde is erg spectaculair aangezien er acht vliegensvlugge quads tegelijk in de lucht zijn.

Racetrack van DCL Turijn 2019

Dag 1

De finale van dag 1 in Turijn werd uitgevochten door team XBlades Racing en team APEX Racing. Vanwege technische storingen liep de race iets uit waardoor de finale enkel uit een Big Heat bestond. Erik Holden van team APEX Racing kwam als eerste over de finish en sleepte de hoofdprijs binnen voor zijn team.

Livestream Dag 1

Bekijk hieronder de livestream terug van dag 1 van Drone Champions League (DCL) 2019 in Turijn.

Dag 2

De finale van dag 2 leek een herhaling van dag 1 want wederom nam team XBlades Racing het op tegen team APEX Racing. Uiteindelijk hadden de piloten van team APEX Racing ‘t beste hun zenuwen onder controle en gingen naar huis als winnaar van dag 2 en met de meeste punten voor het klassement.

Livestream Dag 2

Bekijk hieronder de livestream terug van dag 2 van Drone Champions League (DCL) 2019 in Turijn.

SirCrashaLot

Ondanks het feit dat er dit seizoen geen Nederlanders meevliegen met Drone Champions League heeft DCL toch een oranje tintje. Samen met presentator Matt Andrews verzorgt Andrzej Krasny (SirCrashaLot) uit Almere het expert-commentaar voor de livestream en TV-uitzendingen.

Presentator Matt Andrews & DCL-Expert Andrzej Krasny

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here