DJI presenteert Digital FPV System

0
266

Dronefabrikant DJI heeft een long range First Person View (FPV) systeem gepresenteerd. Dit systeem bestaat uit een FPV-bril, een VTX, een HD camera en een remote controller.

DJI

DJI is momenteel marktleider op het gebied van luchtfotografie en professionele drones en ziet haar kansen ook op de FPV markt. Met hun nieuwe digitale video systeem bieden zij een oplossing voor een hoge kwaliteit video overdracht met een bereik tot 4 kilometer.

Groot digitaal bereik

DJI staat bekend om het grote bereik van meerdere kilometers zoals bij de DJI Mavic 2 en DJI Inspire 2 drones. Deze drones hebben een bereik van tot wel 7 kilometer en tonen daarbij de piloot een FullHD beeld dankzij DJI’s eigen techniek genaamd OcuSync.

Latency

De latency (vertraging in beeldoverdracht van drone naar videobril) is bij deze digitale video verbinding een groot probleem voor quadcopter bestuurders die op hoge snelheid vliegen en waarbij dus elke milliseconde telt. Daarom introduceerde DJI in 2017 het OcuSync Air Unit system waardoor quadcopter bouwers een HD transmissie systeem konden gebruiken op hun drone. Echter was de latency nog altijd erg hoog ten opzichte van de analoge videosystemen en was het systeem erg zwaar.

5,8 Ghz verbinding

DJI doet vandaag een nieuwe poging om de FPV vliegers te voorzien van een hoge resolutie videoverbinding. Daarbij is de fabrikant afgestapt van het OcuSync systeem en maakt het gebruik van de 5,8GHz frequentie. Het DJI Digital FPV System bestaat uit een FPV-bril een VTX (videotransmitter), een HD camera en een afstandsbediening.

DJI FPV Goggles

De FPV videobril ziet er op het eerste gezicht uit als een futuristische bril van een luchtmachtpiloot. Aan de voorzijde bevinden zich vier omni-directionele LHCP antennes. Aan de binnenzijde vind je twee 2-inch schermen met een resolutie van 1440 x 810. Deze schermen hebben een refresh rate van 120 Hz. De bril wordt geleverd inclusief een kabel om XT60 accu’s aan te sluiten. De DJI FPV Goggles ondersteunt microSD kaarten met een maximale capaciteit van 128GB om de FPV beelden op te nemen. De bril weegt inclusief antennes en hoofdband 415 gram.

DJI FPV Air Unit

De videotransmitter van het DJI Digital FPV System is de DJI FPV Air Unit. Deze dient op de quadcopter gemonteerd te worden en biedt twee MMCX aansluitingen voor de antennes. Deze transmitter zendt uit met een bereik van maximaal 4 kilometer in FCC en 0,7 kilometer bij CE (Europa). De DJI FPV Air Unit is enkel te gebruiken in combinatie met flight controllers die werken met Betaflight en weegt 37,6 gram.

DJI FPV Camera

De DJI FPV camera is voorzien van een 1/3.2″ CMOS sensor. De lens is 2,1mm groot en weegt 8.2 gram. De camera heeft een afmeting van 22.1 x 21.1 x 20.1mm en valt met zijn grote onder de mini-sized camera’s voor quadcopters.

DJI FPV Remote Controller

DJI brengt ook een speciale FPV Remote Controller uit die je direct kunt linken aan de FPV Air Unit. Hiervoor is dus geen aparte receiver nodig. De remote controller is voorzien van in lengte verstelbare joysticks en lijkt qua uiterlijk op de controllers van de DJI Phantoms en de DJI Inspire drones.

Nu verkrijgbaar

Het Digital FPV Systeem van DJI is vanaf nu verkrijgbaar in de DJI Store. De FPV Air Unit inclusief camera kost 189 euro, de DJI FPV Goggles 579 euro en de DJI FPV Remote Controller is verkrijgbaar voor 329 euro. Deze 3 onderdelen zijn ook in een set verkrijgbaar voor 999 euro.

Reviews

Bekijk ook deze twee reviews van het DJI Digital FPV System.

KebabFPV:

Rotor Riot:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here