Hoe vang je de sierlijke bewegingen van een volledig elektrische raceboot? Nou, met een FPV drone natuurlijk! De adembenemende RaceBird, die snelheden bereikt tot bijna 100 km/u, liet zijn vaardigheden zien op het betoverende Lago Maggiore. En alsof dat nog niet genoeg was, werd dit spektakel vastgelegd door een 4K FPV drone.

De primeur van de Race Bird

De RaceBird, die als ‘s werelds eerste volledig elektrische raceboot zweeft boven het wateroppervlak dankzij geavanceerde draagvleugeltechnologie, is een waar technologisch wonder. Naast zijn bijna ongelooflijke topsnelheid van bijna 100 km/u, belichaamt deze raceboot ook de potentie van duurzame technologieën binnen de maritieme wereld.

UIM E1 Wereldkampioenschap

De spanning rondom dit kampioenschap neemt toe, met een pre-seizoensshowcase gepland van 1 tot 3 september in ons eigen Rotterdam. Dit evenement belooft niet alleen een opwindende blik vooruit, maar markeert ook de start van het UIM E1 World Electric Powerboat Series. De eerste E1-race staat gepland voor januari 2024 in Jeddah, Saudi-Arabië.

dronerceboot4k

Geïnspireerd door drone racing

“Onze missie is om een nieuwe, competitieve racevorm op het water te creëren, gebaseerd op schone technologieën om onze wateren en kustgebieden te beschermen”, aldus de oprichtingsprincipes van het E1-kampioenschap. De oprichters, Alejandro Agag en Rodi Basso, zijn geïnspireerd door de triomf van andere elektrische racevormen -zoals drone racing- en zijn vastbesloten om dit succes op het water te herhalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here