Vandaag vond in Wilbertoord de tweede ranking-wedstrijd plaats van NK Drone Race 2019. Niels Meerdink (Nelis FPV) was vandaag sneller dan de competitie en ging als dagwinnaar naar huis.

Racetrack Ranking 2 van NK Drone Race 2019 in Wilbertoord

NK Drone Race 2019

Dit jaar wordt voor het derde seizoen het NK Drone Race georganiseerd. Het kampioenschap is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) in samenwerking met alle aangesloten vliegverenigingen.

Normale en opblaasbare poorten waar de droneracers doorheen moeten vliegen

Ranking 2

Na een openingswedstrijd in Veendam was het vandaag tijd voor de tweede ranking van het 2019-seizoen. Ranking 2 van NK Drone Race 2019 werd gehouden bij The Red Baron in Wilbertoord. Dit jaar is het derde jaar achtereenvolgende jaar dat de NK Drone Race karavaan neerstrijkt in het gastvrije Wilbertoord. Het terrein van de Brabantse modelvliegclub was omgebouwd tot een heuse dronerace-arena en de wedstrijdleiding van deze ranking werd verzorgd door Team MRO.

Drones klaar voor de volgende ronde

Droneracers

De Nederlandse top met droneracers hadden zich in de vroege ochtend van zaterdag 6 juli 2019 verzameld om de strijd met elkaar aan te gaan en het winnen van punten voor het 2019-outdoor-klassement. Aan ranking 2 deden 30 droneracers mee. Tijdens een ronde leggen 5 droneracers tegelijkertijd het uitgezette parcours af. Voor extra veiligheid en ter controle kijkt er per droneracer een extra jurylid mee. Dit jurylid bepaalt of de racer de juiste baan aflegt en bijvoorbeeld niet een hindernis overslaat.

5 droneracers in actie met 5 juryleden ter controle.

Kwalificaties

Zoals gebruikelijk begon de dag met kwalificatierondes waarin de droneracers zich konden kwalificeren voor de allesbepalende eliminatierondes. De droneracer die de snelste tijd weet neer te zetten verdient hiermee punten voor het klassement.

Racetrack in Wilbertoord.

Finale

Na de kwalificatierondes gingen de snelste droneracers de strijd met elkaar in de bikkelharde afvalrondes. Uiteindelijk belandden de beste droneracers van de dag in de finale. Na een spannende finale was het prijzenpodium van ranking 2 in Wilbertoord gevuld met de volgende droneracers:

1. Niels Meerdink (Nelis FPV)
2. Ralph Hogenbirk (Shaggy FPV)
3. Andrzej Krasny (SirCrashaLot)

Ranking 3

De volgende ranking van NK Drone Race 2019 vindt plaats op 10 en 11 augustus 2019 tijdens de Zeeuwse Vliegdagen 2019 in Arnemuiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here