Vandaag werd in Veendam de eerste wedstrijd gevlogen van het NK Drone Race 2019. Net als vorig jaar schreef ook dit jaar Dennis Mennema (DroneDFPV) de wedstrijd in het Groningse Veendam op zijn naam.

NK Drone Race

Dit jaar wordt voor het derde seizoen het Nederlands Kampioenschap Drone Race georganiseerd. Het NK Drone Race wordt georganiseerd door de (KNVvL) in samenwerking met lokale vliegverenigingen.

Racetrack in Veendam

Veendam

De eerste wedstrijd van het 2019-seizoen van NK Drone Race werd vandaag gehouden in Veendam op het terrein van de Veendammer Luchtvaart Club. De prachtige locatie met alle voorzieningen in combinatie met het voortreffelijke weer en een racetrack vol met opblaasbare gates waren de benodigde ingrediënten voor een prachtige dag.

Droneracers

Een select groepje droneracers was afgereisd naar het hoge noorden om te bepalen wie de allersnelste droneracer van Nederland is. De wedstrijdleiding van de wedstrijd in Veendam werd verzorgd door DronEvents, een Nederlandse organisatie gespecialiseerd in de organisatie van drone-evenementen, workshops en wedstrijden.

3. Mitchell Hoek (FPV Biggie M) | 2. Andreas Klein (Andreas FPV) | 1. Dennis Mennema (DroneDFPV)

Winnaar

Na de kwalificatierondes gingen de piloten de strijd met elkaar om via bikkelharde afvalrondes te bepalen wie de snelste van de dag is. Uiteindelijk was het prijzenpodium gevuld met de drie snelste droneracers van de dag:

1. Dennis Mennema (DroneDFPV)
2. Andreas Klein (Andreas FPV)
3. Mitchell Hoek (FPV Biggie M)

Dennis Mennema

Net als vorig jaar won Dennis Mennema (DroneDFPV) de wedstrijd bij de Veendammer Luchtvaart Club in Veendam. Vorig jaar vloog Mennema een voortreffelijk seizoen, maar greep hij tijdens de finale net naast een podiumplek. Dit seizoen is de jonge Fries absoluut één van de favorieten voor de felbegeerde titel.

Veendammer Luchtvaart Club in Veendam

Volgende wedstrijd

De volgende wedstrijd – zaterdag 6 juli 2019 bij modelvliegclub The Red Baron in Wilbertoord – zal de tweede ranking-wedstrijd zijn waarin deelnemers punten kunnen verdienen voor het 2019-klassement.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here