Atto heeft zijn eerste ‘signature frame’ geïntroduceerd dat in samenwerking met Bas van ‘t Hul (SniperX-NL) is ontworpen. De Nederlander wilde een frame dat superlicht en wendbaar is, maar tegelijk sterk genoeg om te racen op volle snelheid.

Signature Frame

Elk detail van het frame is gericht op maximale sterkte en minimaal gewicht. Met 2 mm dikke afgeschuinde hoofdplaten en 8,5 x 5 mm afgeschuinde armen weegt het kale frame slechts 63 gram. De volledige constructie (zoals hieronder afgebeeld) weegt slechts 265 gram met een 30,5 x 30,5 mm ESC- en FC-stack en 2207 2650kV motoren.

Frame

De hoofdplaat van het frame is uitgerust met verzonken M3 moeren om de armen op hun plaats te vergrendelen plus de optie voor installatie van 20 x 20 mm en 30,5 x 30,5 mm elektronica-stacks.

Stretched-X

Met de keuze voor een “stretched-X” layout, een arm-layout waarbij de frame-armen verder naar voren en achteren worden geplaatst, is dit frame erg wendbaar op de roll-as. Op dit moment is het frame alleen leverbaar met losse 5 inch boomerang-armen. Binnen afzienbare tijd zullen er ook versies met 6 inch boomerang-armen, een hybride armsetup en ééndelige 5 inch boomerang-armen worden aangeboden.

Mount

De 3D-geprinte steun biedt niet alleen plaats aan een micro-camera en antenne, maar is tevens een ‘turtle fin’ voor de populaire ‘Turtle Mode’. De steun is naadloos geïntegreerd met het frame en te bevestigen zonder hulp van trekbandjes, lijm of plakband én zonder dat je bouten in het plastic hoeft vast te draaien.

Prijs

Het gebruik van weinig materiaal heeft het bijkomend voordeel dat het frame het scherpst geprijsde 5-inch frame uit de lijn van Atto is. Ondanks de toevoegingen van hoogwaardige opties zoals: afgeschuind carbon, 7075-aluminium standoffs en Torx-boutjes bedraagt de prijs £44,99.

Pre-order

Het frame is nu te reserveren via de website van Atto voor de actieprijs van £39,99.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here