Op deze pagina vind je een verzameling van aftermovies van onvergetelijke droneracing-events in Nederland en België tot en met 2018.

Mocht je deze events gemist hebben, dan kun je via onderstaande video’s zien wat je gemist hebt. Ben je er wel bij geweest, dan blijft het leuk om herinneringen op te halen door het bekijken van deze aftermovies.

NK Podracing 2015 in Hoog Catharijne in Utrecht

13 december 2015

Op 13 december 2015 hield FormulaFPV een dronerace in het bekende winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Sander Welgraven (RCtest) wist de wedstrijd te winnen en ging naar huis met de felbegeerde titel.

Kamera Express Cup 2016 in Jaarbeurs Utrecht

27 + 28 mei 2016

Tijdens de meerdaagse tech-beurs Campus Party in de Jaarbeurs Utrecht had FormulaFPV de eer om een dronerace te organiseren. Onder de naam ‘Kamera Express Cup 2016’ gingen tientallen droneracers met elkaar de strijd aan voor de felbegeerde titel. Amsterdammer Dino Joghi (GhettoDino FPV) wist de competitie achter zich te laten en ging naar huis met de hoofdprijs.

Riverside 2016

3 en 4 september 2016 in Appeltern

Op 3 en 4 september 2016 vond in Appeltern de Riverside FPV Challenge plaats. 94 droneracers waren bijeengekomen om te strijden op een outdoor racetrack voor 6 ERSA tickets voor het EK in Ibiza.

DARE League 2016

19 november 2016 in ‘s-Hertogenbosch

Op zaterdag 19 november 2016 vond DARE League plaats in ‘s-Hertogenbosch. Op een prachtig verlichte racetrack op het terrein van de Tramkade in de Bossche binnenstad streden de beste Nederlandse droneracers om de titel van de eerste editie van DARE League. Uiteindelijk was Jelmer Poelsma de snelste van iedereen en hij ging naar huis met de felbegeerde titel.

DronePortal 2017

29 april 2017 in DronePort, Sint-Truiden (Belgie)

Bekijk deze vette aftermovie van DronePortal 2017 gemaakt door JaZzMaN251. DronePortal is een initiatief van Drone Racing Belgium en werd gehouden in de hangars van DronePort in Sint-Truiden. Overdag vliegen over een indoor-track bij daglicht en ‘s avonds racen over een vette LED track. Uiteindelijk wisten twee Nederlanders te eindigen in de top 3. Amsterdammer Dino Joghi (GhettoDino) wist DronePortal 2017 op zijn naam te schrijven, BorFPV uit Rusland werd tweede en Nederlander Martijn de Kemp (FullStick FPV) pakte brons in België.

Delta Cup 2017

9 september 2017

Beleef het avontuur van Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV) mee tijdens Delta Cup 2017 bij modelvliegclub Delta in ‘s-Heer Arendskerke. Tijdens de Delta Cup 2017 kon er overdag gevlogen, maar ook in het donker dankzij de fraaie LED track. De video werd eveneens genomineerd voor Drone Awards 2017.

NK Drone Race 2017

maart t/m september 2017

In 2017 werd voor de eerste keer het Nederlands Kampioenschap dronerace georganiseerd. Het NK Drone Race is een initiatief van KNVvL in samenwerking met alle aangesloten vliegclubs. Door middel van verschillende oefenwedstrijden en rankings vochten de Nederlandse droneracers uit wie zich Nederlands Kampioen Drone Race mag noemen. Na een seizoen vol met spannende races ging Andrzej Krasny (SirCrashaLot) uit Almere ervandoor met deze felbegeerde titel!

Drone Racing World Series in Amsterdam Arena

5 juni 2017

In de zomer van 2017 organiseerde Formula FPV de eerste editie van haar Drone Racing World Series. Het evenement vond plaats in de Amsterdam Arena en had een indrukwekkende line-up droneracers met namen als Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV), Sander Welgraven (RCtest), Mac Poschwald (Mac FPV), Gary Kent (Justice FPV) en Brett Collis (Collision FPV). Droneracer, muzikant en presentator Vince Irie verzorgde de show van commentaar.

Game Day 2018

16 juni 2018

Op 16 juni 2018 vond in Den Helder de 2018-editie van Gameday plaats. Gameday is een festival met aandacht voor sport, leren en werk van de toekomst. Dit jaar was verzorgde Shawn Schröter een droneracing-wedstrijd tijdens Gameday. De wedstrijdleiding was in handen van DronEvents. Dennis Mennema (DroneDFPV) wist de wedstrijd te winnen.

DCL Grand Prix Brussels 2017

24 september 2017

Niet echt een video in de categorie ‘aftermovie’, maar wel een professionele livestream van een spectaculair event op een bijzondere locatie. Bekijk deze livestream van DCL’s Grand Prix in Brussel, België.

Open Noordelijk Kampioenschap 2018

14 januari 2018

Bekijk dit video-verslag welke Bram Otten (Mr Bones FPV) maakte tijdens het Open Noordelijk Kampioenschap 2018. De race vond plaats op zondag 14 januari 2018 en werd georganiseerd door DronEvents.

Drone Race Middenwaard 2018

24 maart 2018 in Heerhugowaard

Bekijk deze registratie van Drone Racing Middenwaard 2018 gemaakt door Andreas FPV. Vlieg mee met Andreas over een van de vetste LED tracks die Nederland tot op heden gekend heeft. De race werd voor de tweede keer gehouden in de parkeergarage van winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard. Het event is een initiatief van Total Drone Xperience.

IDRA Utrecht Internationals 2018

31 maart en 1 april 2018, Jaarbeurs Utrecht

Op zaterdag 31 maart en zondag 1 april 2018 werd voor de eerste keer in Nederland een dronerace georganiseerd door een buitenlandse organisatie. International Drone Racing Association (IDRA) heeft de primeur met een dronerace-wedstrijd tijdens de populaire Dutch Comic Con beurs in Jaarbeurs Utrecht.

DroneCup Finals 2018

9 t/m 13 april 2018

Het eerste seizoen van Drone Cup Finals is onlangs met succes afgerond. Drone Cup Finals is een landelijke dronerace competitie voor scholieren en is een initiatief van de stichting FutureSkillz. In de week van 9 tot en met 13 april 2018 vond in Tilburg de ‘Week van de Drones’ plaats met een dronerace-wedstrijd ter afsluiting in de Koepelhal.

NK Drone Race 2018

mei t/m oktober 2018

In 2018 werd voor het tweede jaar het Nederlands Kampioenschap Drone Race 2018 georganiseerd. NK Drone Race is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) in samenwerking met aangesloten vliegclubs verdeeld over Nederland. Het tweede seizoen bestond uit 7 ranking-wedstrijden die leidden naar 1 uiteindelijke finale. Niels Meerdink (NelisFPV) uit Deventer won de finale en is gekroond tot Nederlands Kampioen Drone Race van 2018.

Zeeuwse Vliegdagen

  • 10 + 11 augustus 2018

Tijdens de Zeeuwse Vliegdagen 2018 in Arnemuiden werd een dronerace georganiseerd. De race werd georganiseerd door de organisatie van NK Drone Race en de wedstrijd werd geleid door DronEvents. Vince Irie (JedeyeFPV) wist de concurrentie achter zich te laten en won de wedstrijd.

DronEvents IDRA Challengers Cup 2018 in Zuidbroek Groningen

15 + 16 september 2018

DronEvents opende het indoor-seizoen van 2018 met de eerste editie van de IDRA Challengers Cup op Nederlandse bodem. Droneracers uit binnen- en buitenland gingen met elkaar de strijd aan in de Eurohal Zuidbroek nabij Groningen. Victor van der Elst (CarbonV) uit België wist de wedstrijd te winnen en gaf hiermee de meeste punten te verdienen voor het IDRA klassement.

DCL Brussels 2018

21 + 22 september 2018

In september 2018 organiseerde Drone Champions League (DCL) voor de tweede keer een dronerace in het centrum van Brussel. De Kunstberg vormde het toneel voor een 2-daagse dronerace tussen 8 internationale teams. Ondanks het feit dat er dit seizoen geen Nederlanders een vaste plek hebben in Drone Champions League vliegen er dit weekend wel twee Nederlandse piloten mee. Andrzej Krasny (SirCrashaLot) en Vince Irie (Jedeye FPV) werden last-minute opgeroepen om team China Dragons te versterken.

Amsterdam Drone Week 2018

27 t/m 29 november 2018

Van 27 t/m 29 november 2018 had RAI Amsterdam een primeur met haar eerste editie van Amsterdam Drone Week. Naast prachtige stands van toonaangevende bedrijven verzorgde FormulaFPV spectaculaire dronerace-shows met internationale droneracers. Een groot gedeelte van de beursvloer was omgetoverd tot een dronerace-arena bestaande uit fraai uitgelichte truss-gates. Per dag vonden er meerdere korte wedstrijden plaats tussen vier droneracers uit verschillende landen. De line-up bestond uit toonaangevende namen zoals MinChan Kim en Sung Ju Park uit Zuid-Korea, Lexie Janson en Nadeshda Boysen uit Duitsland, Erick Carratala, Ivan Merino en Nacho Feced uit Spanje, Rafael Paiva uit Brazilië en Karan Gharbharan (OhGuy FPV) en Thierry Ligeon (Afrobotic FPV) uit Nederland. Presentator Regan Tetlow voorzag het publiek van uitleg met zijn opzwepende commentaar.

Welke legendarische aftermovies van events in Nederland of België video’s ontbreken volgens jou nog in dit lijstje? Laat het achter via een reactie of contacteer ons zodat we deze MUST-SEE-lijst kunnen uitbreiden met onvergetelijke aftermovies.

Nog meer?

Bekijk ook de 10 drone racing video’s die je gezien moet hebben! Vergeet ook niet de 10 Must See FPV video’s te bekijken die we verzameld hebben. Wil je nog meer FPV droneracing? Bekijk dan deze 10 LED dronerace tracks. Veel kijkplezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here