Vandaag was de eerste racedag van DCL Drone Prix Brussels 2018, een 2-daags dronerace-spektakel met de beste piloten ter wereld in het centrum van de Belgische hoofdstad.

Drone Prix Brussels 2018

De vierde race van het derde seizoen van Drone Champions League (DCL) vindt plaats op de zogenaamde Kunstberg in het centrum van Brussel. In totaal strijden 32 droneracers in 8 teams om punten voor het 2018-klassement. Vorig jaar organiseerde DCL al eerder een dronerace op deze unieke locatie.

Races

Tijdens de finalerondes vliegen de teams van 4 personen tegen elkaar. Allereerst vliegen de teamleden allemaal één individuele race tegen een racer van het andere team. De droneracer die als eerste finisht verdient één punt voor zijn team. Na deze vier individuele races is het tijd voor de zogenaamde ‘Big Heat’ waarin alle droneracers van beide teams meevliegen. Deze teamrace is altijd een waar spektakel met maar liefst 8 drones in de lucht op hetzelfde moment. Ieder team kan maximaal 4 punten scoren tijdens de Big Heat en het team met het meeste aantal punten gaat door naar de volgende ronde.

Vince Irie (Jedeye FPV) tijdens DCL Drone Prix Brussels 2018

Nederlanders

Ondanks het feit dat er dit seizoen geen Nederlanders een vaste plek hebben in Drone Champions League vliegen er dit weekend wel twee Nederlandse piloten mee. Andrzej Krasny (SirCrashaLot) en Vince Irie (Jedeye FPV) werden afgelopen week last-minute opgeroepen om team China Dragons te versterken. Ondanks de hulp van de Nederlandse toppiloten wist team China Dragons de kwartfinales niet te overleven. Andrzej Krasny (SirCrashaLot) deed het bepaald niet slecht, want hij wist als enige van het team zijn individuele race te winnen en bleef als langste in de lucht tijdens de team-race.

Andrzej Krasny (SirCrashaLot) tijdens DCL Drone Prix Brussels 2018

Winnaars

Uiteindelijk waren team Rotorama en team NEXXBlades Racing net iets te sterk vandaag en mochten het in de finale tegen elkaar uitvechten wie race 1 van Drone Prix Brussels 2018 op zijn naam mocht schrijven en hiermee ook het meeste aantal punten voor het klassement.

De winnaars van race 1 van DCL Drone Prix Brussels 2018:

1. NEXXBlades Racing
2. Rotorama
3. Quad Force One

Livestream

De finale van de race werd live uitgezonden via een livestream en is in onderstaande video terug te kijken:

Klassement

Als winnaar gaat NEXXBlades Racing naar huis met 250 punten. Met een tweede plaats pakt Team Rotorama 220 punten en weet met in totaal 1420 punten de eerste plaats in het klassement te behouden. Team NEXXBlades volgt op de voet met 1350 punten en Team Quad Force One staat op de derde plaats met 1330 punten.

DCL Klassement na race 1 van Drone Prix Brussels 2018.

Race 2

Op zaterdag 22 september 2018 vindt de tweede race plaats van DCL Drone Prix Brussels 2018. Overdag worden de kwalificatierondes gevlogen en ‘s avonds vanaf 19 uur starten de finalerondes en eveneens de livestream via DCL’s YouTube en FaceBook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here