De unieke FPV video die René Sebastian maakte met een 360 graden camera is bekroond met een Drone Award 2018 in de categorie ‘Racing’. De videoclip ‘Alsof je vliegt’ van Marco Borsato is door het publiek verkozen als winnaar in de categorie ‘Luchtfotografie’.

Drone Awards 2018

Dit jaar worden voor het vijfde jaar de Drone Awards georganiseerd, een nationale verkiezing voor de beste dronevideo’s van het jaar. Drone Awards 2018 bestaat uit twee categorieën: ‘Luchtfotografie’ en ‘Racing’. In iedere categorie waren vier video’s genomineerd die allen kans maakten op de hoofdprijs. Het publiek kon afgelopen maand stemmen op hun favoriete video per categorie.

Marco Borsato, winnaar in de categorie ‘Luchtfotografie’

Luchtfotografie

In de categorie ‘Luchtfotografie’ is de video van Marco Borsato’s nummer ‘Alsof je vliegt’ verkozen tot winnaar van een Drone Award. De videoclip bestaat volledig uit droneshots en de beelden werden gemaakt door luchtfotograaf Jelte Keur, die in 2014 deze prijs al won met zijn veelbesproken dronevideo van de Utrechtse Domtoren.

Racing

Rene Sebastian uit Best sleept ook een Drone Award in de wacht met zijn unieke FPV-video die hij maakte met een race-drone uitgerust met een 360 graden camera. Op hoge snelheid achtervolgt hij de drones van droneracers ShaggyFPV en ThomasFPV. De 360 graden-opnames in combinatie met een strakke nabewerking resulteren in dit verbluffende resultaat en leverde Sebastian een Drone Award op.

Rene Sebastian, winnaar in de categorie ‘Racing’

Dit is niet de eerste video die Rene Sebastian maakt, maar de Brabander beschikt over een indrukwekkend portfolio met foto’s en video’s. Zijn passie voor droneracing gaat verder dan foto’s en video’s maken, want Sebastian is tevens verantwoordelijk voor het ontwerp van de racetracks van het tweede seizoen van het Nederlands Kampioenschap Drone Race.

5e jaar

De Drone Awards worden sinds 2014 jaarlijks uitgereikt aan de beste dronevideo’s van het jaar. Vorig jaar werd de dronevideo, die Roy Visser uit Huizen maakte tijdens zijn vakantie op Sardinië, door het publiek verkozen tot beste dronevideo in de categorie ‘Luchtfotografie’. Pieter Bos uit Apeldoorn won met zijn droneracing video op het TT Circuit in Assen de award in de categorie ‘Racing’. In 2016 won Radio 538-DJ Coen Swijnenberg de Drone Award in de categorie ‘Luchtfotografie’ met een prachtige video van zijn vakantie in Sri Lanka. In de categorie ‘Racing’ won Tim van Vliet met razendsnelle opnames van de tulpenvelden in Lisse.

Een compleet overzicht van alle genomineerden en eerdere winnaars is te vinden op de Drone Awards website: www.droneawards.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here