Op 15 en 16 september 2018 vindt in de Eurohal Zuidbroek de eerste editie van de IDRA Challengers Cup 2018 plaats.

IDRA

International Drone Racing Association (IDRA) is een Amerikaanse organisatie die zich inzet voor de droneracing sport. IDRA organiseert (en ondersteunt) droneracing-events over de hele wereld.

Challengers Cup

IDRA’s events zijn verdeeld in twee soorten competities: IDRA’s semi-professionele Challengers Cup en IDRA’s professionele Drone Racing Series. In april organiseerde IDRA tijdens de populaire Comic Con beurs haar eerste Drone Racing Series in Nederland. In september heeft IDRA wederom een primeur met haar eerste Challengers Cup in Nederland.

DronEvents

De Nederlandse editie van de IDRA Challengers Cup 2018 wordt georganiseerd door DronEvents, een Nederlandse organisatie gespecialiseerd in de organisatie van dronerace-wedstrijden. Zo ontfermt DronEvents zich dit jaar over enkele wedstrijden van het NK Drone Race, verzorgde de wedstrijdleiding van de dronerace tijdens GameDay 2018 en organiseerde begin van het jaar het Open Noord Nederlandse Kampioenschap Droneracen.

IDRA Challengers Cup 2018

IDRA Challengers Cup 2018 wordt georganiseerd op zaterdag 15 en zondag 16 september 2018 in de Eurohal Zuidbroek. Het complex is onderdeel van Hotel Van der Valk Groningen, dat bij uitstek geschikt is voor een hapje, drankje én overnachting.

Programma

Op zaterdag wordt er begonnen met de kwalificatierondes en op zondag zal aansluitend de grote finale plaats vinden. Er wordt gevlogen over een racetrack met een lengte van ongeveer 500 meter welke zal bestaan uit talloze DMX-aangestuurde LED track elementen in combinatie met opblaasbare gates.

Fun Track

Met een vloeroppervlakte in de hallen van circa 6400m2 zal er voldoende ruimte zijn om meerdere racetracks te realiseren. Indien er meer dan 50 aanmeldingen zijn, dan zal DronEvents nog een stapje verder gaan door het neerzetten van een tweede racetrack. Zo hoeven ook de piloten die niet gekwalificeerd zijn of wachten op kwalificatie-rondes zich niet te vervelen.

Meedoen?

Droneracers uit binnen- en buitenland kunnen deelnemen aan de IDRA Challengers Cup 2018. Deelname kost 40 euro per piloot en registreren kan via de website van DronEvents.

Meer informatie: https://dronevents.eu/idra-challengers-cup

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here