De 17-jarige Dennis Mennema (DroneDPFV) uit het Friese Minnertsga heeft wederom een ranking van NK Drone Race 2018 op zijn naam geschreven. Mennema won de vierde ranking van het Nederlands Kampioenschap gehouden bij de Veendammer Luchtvaart Club.

Racetrack van ranking #4 NK Drone Race 2018 in Veendam.

Ranking 4

Op zaterdag 28 juli 2018 vond de vierde wedstrijd plaats van NK Drone Race 2018. NK Drone Race bestaat dit jaar uit 7 rankingwedstrijden en een finale in het najaar.

Weer

Ondanks enige kans op regen ging de wedstrijd gewoon door. Tijdens de dag vielen er enkele buien, maar hierhoor viel de dag allesbehalve in het water. Vrijwel de hele dag hebben de droneracers kunnen vliegen onder het genot van een stralende zon.

Vince Irie (Jedeye FPV), Davis Helvensteijn (Dquad Davis) en Wim Reinders (ControllFPV) klaar voor de start.

Races

Zoals iedere ranking start de dag met kwalificatie-rondes waar racers zich kunnen kwalificeren aan de hand van de snelste tijden. Uiteindelijk wordt er via eliminatierondes bepaalt wie de finale van de dag mag gaan racen.

Winnaars

Na een dag vol spannende battles kent Ranking 4 van NK Drone Race 2018 de volgende winnaars:

1. Dennis Mennema (DroneDFPV)
2. Andrzej Krasny (SirCrashaLot)
3. Vince Irie (Jedeye FPV)

Walter Kort (Kort door de Bocht) en Niels Meerdink (Nelis FPV).

DroneDPFV

Naast als dagwinnaar te eindigen zette Dennis Mennema ook de snelste rondetijd neer. De 17-jarige Fries ging wederom met de meeste punten naar huis. Mennema is aanvoerder in het 2018-klassement, want naast de snelste rondetijden is hij iedere ranking nog gezien geweest op het prijzenpodium. Hij won maar liefst twee eerdere rankings en eindigde één keer op de tweede plaats. Met deze verbluffende resultaten stelt hij zijn finaleplaats in het najaar al na vier rankings veilig.

Dennis Mennema (DroneDFPV) en Andrzej Krasny (SirCrashaLot)

Racetrack

Vlieg mee met Vince Irie (Jedeye FPV) over de racetrack van ranking 4 van NK Drone Race 2018 in Veendam.

Ranking 5

De volgende ranking van NK Drone Race 2018 zal plaats vinden op zaterdag 25 augustus 2018 bij de Deventer Luchtvaartclub in Deventer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here