Op vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus 2018 organiseerde DCL twee spectaculaire droneraces tijdens Drone Prix Beijing in China.

Drone Prix Beijing

Deze editie van DCL werd georganiseerd bij de Chinese muur in Beijing, China. Het was de eerste keer dat DCL een race organiseerde op Aziatisch grondgebied.

DCL Drone Prix Beijing 2018

Team Events

Het 2-daagse event bestond uit twee races. Net als alle andere DCL wedstrijden bestaat het event uit teamraces waarin droneracers in teams van vier personen de strijd met elkaar aangaan.

Na kwalificatierondes in de ochtend wordt via een spannende afvalrace bepaald welk team als winnaar uit de strijd komt en naar huis gaat met de meeste punten voor het 2018-klassement. Tijdens de afvalrondes vliegen de teams vier individuele races (1 tegen 1) en een zogenaamde ‘Big Heat’ (4-tegen-4).

Rotorama, winnaars van dag 1 en aanvoerders van het klassement.

Winnaars Race 1

De race op dag 1 werd gewonnen door Rotorama. In de finale nam Rotorama het op tegen Quad Force One. Team Hellhound werd derde.

1. Rotorama
2. Quad Force One
3. Hellhound

Afvalrondes dag 1

Livestream Race 1

Bekijk hieronder de livestream van race 1 op vrijdag 10 augustus 2018:.

Winnaars Race 2

Op de tweede dag werd de finale uitgevochten tussen Quad Force One en NEXXblades Racing. Uiteindelijk liet NEXXblades Racing zich van haar beste kant zien en ging als dagwinnaar naar huis. Rotorama, winnaar van dag 1, pakte brons tijdens de tweede race.

1. NEXXblades Racing
2. Quad Force One
3. Rotorama

Afvalrondes dag 2

Livestream Race 2

Bekijk hieronder de livestream van race 2 op zaterdag 11 augustus 2018:

Klassement

Rotorama blijft aanvoeder van het DCL klassement van het 2018-seizoen. Quad Force One staat op de tweede plek en NEXXblades Racing op plek nummer drie.

Tussenstand DCL klassement 2018

Nederland

Ook al doen er geen Nederlandse droneracers mee met dit seizoen van DCL is Nederland niet helemaal afwezig. Nederlander Martijn de Kemp voorziet de livestream van expert-commentaar. De Kemp, ook wel bekend als ‘Fullstick FPV’ vloog zelf ook mee tijdens eerdere edities van DCL en andere internationale droneracewedstrijden.

Matt Andrews en Martijn de Kemp

Next race

De volgende DCL race vindt plaats op vrijdag 21 en zaterdag 22 september 2018 in het centrum van het Belgische Brussel. Vorig jaar organiseerde DCL al eerder een dronerace in het centrum van Brussel.

DCL Drone Prix Brussels 2017

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here