Deze week vond in de RAI Amsterdam de eerste editie plaats van de Amsterdam Drone Week. Deze 3-daagse beurs was volledig gericht op het thema ‘drones’.

Airbus drone voor vervoer van Audi voertuig

Droneracing

Naast de levensgrote Airbus drone die een Audi kan vervoeren was de dronerace-show van FormulaFPV één van de trekpleisters van Amsterdam Drone Week. Ter voorbereiding van het nieuwe seizoen van ‘Drone Racing World Series’ vonden er dagelijks meerdere wedstrijden plaats van ongeveer 30 minuten.

Racetrack tijdens Amsterdam Drone Week 2018

Droneracers

Aan de wedstrijden deden niet zo maar droneracers mee, maar FormulaFPV trakteerde het publiek op een indrukwekkende line-up met internationale droneracers. De toppers Min Chan Kim en Sun Ju Park waren afgereisd vanuit Zuid-Korea om hun vliegkunsten te laten zien in de RAI Amsterdam. Erick Carratala, Ivan Merino en Nacho Feced streden onder de Spaanse vlag. Droneracer Rafael Paiva was speciaal gekomen vanuit Brazilië. Lexie Janson en Nadeshda Boysen uit Duitsland lieten zien dat droneracing niet alleen een sport voor mannen is. Uit Nederland waren Karan Gharbharan (OhGuy FPV) en Thierry Ligeon (Afrobotic FPV) uitgenodigd.

Thierry Ligeon, MinChan Kim en Nadeshda Boysen in opperste concentratie

Winnaars

Tijdens iedere wedstrijd gingen vier bekende droneracers de strijd met elkaar aan in een korte wedstrijd van vier verschillende rondes. Min Chan Kim en Sun Ju Park lieten zien dat ze behoren tot de absolute wereldtop, want de twee heren wisten letterlijk elke wedstrijd te winnen. Tijdens één wedstrijd deden de Zuid-Koreanen niet mee en toen wist de 11-jarige Erick Carratala uit Spanje de wedstrijd te winnen.

MinChan Kim krijgt trofee overhandigd van presentator Regan Tetlow

Drone Racing World Series

Met de dronerace-shows liet FormulaFPV zien klaar te zijn voor het aankomende seizoen van de Drone Racing World Series. Volgend jaar zal de Nederlandse organisator drie internationale wedstrijden organiseren in Amsterdam, Londen en Hamburg.

Minchan Kim, Thierry Ligeon en Karan Gharbharan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here