Traditiegetrouw vindt tijdens de UK Drone Show in Birmingham een te gekke dronerace plaats. Onder de naam ‘iSeries Drone Racing’ gingen 24 droneracers van wereldklasse de strijd met elkaar aan voor een prijzenpot van maar liefst 10.000 Britse Pond (ongeveer 11.276 Euro).

UK Drone Show

De wedstrijd werd georganiseerd tijdens de UK Drone Show, een beurs toegewijd aan drones welke gehouden wordt in het National Exhibition Centre (NEC) in Birmingham. De indoor-racetrack bestond uit een parcours voorzien van duidelijke LED-indicatie en opblaasbare obstakels.

Invitational Only

24 droneracers waren uitgenodigd voor deelname aan deze indrukwekkende wedstrijd. Er deden in totaal ook 6 Nederlandse droneracers mee. Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV), Dino Joghi (GhettoDino), Andrzej Krasny (SirCrashaLot), Niels Meerdink (NelisFPV), Vince Irie (Jedeye FPV) en Dennis Mennema (DroneDFPV) waren de gelukkigen die mochten strijden voor het prijzengeld van 10.000 Britse pond. Victor van der Elst (CarbonV) was als enige Belg uitgenodigd; voor hem was het weekend extra feestelijk, want de droneracer vierde op zaterdag zijn verjaardag.

Zaterdag

Op basis van de kwalificatierondes plaatsten de 16 snelste droneracers zich voor de bikkelharde afvalrondes. Snelheidsmonsters zoals Minchan Kim, Sung Ju Park en Alex Vanover legden vanaf de start op zaterdag de lat al meteen enorm hoog. Met ongekende snelheden en consistentie vlogen de racers al snel per heat meer dan 10 rondjes over de track. Dennis Mennema (DroneDFPV) sloot de eerste dag af als snelste Nederlander en liet zien dat hij absoluut kan meekomen met de internationale wereldtop.

Zondag

Op zondag was het al snel tijd voor de zogenaamde ‘knock-outs’ waarin de 16 snelste droneracers streden voor een plek in de finale. Ondanks de voortreffelijke vliegkunsten van Niels Meerdink (NelisFPV) [8e], Andrzej Krasny (SirCrashaLot) [9e] en Dino Joghi (GhettoDino) [10e] lukte het de Nederlanders niet om een plek in de finale te bemachtigen.

Finale

MinChan Kim, Sun Ju Park, Alex Vanover en Luke Bannister hadden een plek bemachtigd in de finale. De finale bestond niet uit één ronde, maar bestond uit vijf verschillende heats waarin het beste resultaat de definitieve winnaar bepaalt. Uiteindelijk wist MinChan Kim de andere drie finalisten achter zich te laten en schreef iSeries Drone Racing 2018 op zijn naam.

Winnaars

Op het prijzenpodium van iSeries Drone Racing 2018 schitterden de volgende droneracers:
1. MinChan Kim
2. Sun Ju Park
3. Alex Vanover
4. Luke Bannister

Livestream

De race was twee dagen te volgen via een livestream. Mocht je de livestream niet gezien hebben dan is het zeker de moeite waard om te kijken hoe snel de droneracers vliegen over de iSeries 2018 racetrack; dit is droneracing van absolute wereldklasse!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here