Dit weekend werd in Istanbul, Turkije de Turkish Drone League gehouden, ook Droneracers.nl met haar Team Holland was uitgenodigd om mee te strijden voor de titel. Na een spannende strijd zijn beide Nederlandse piloten doorgedrongen tot de finale! Waar Karan Gharbharan de overwinning pakte en de nummer 1 is geworden!

Karan Gharbharan

Karan van Droneracers.nl Team Holland wins the Turkish Drone League!

A post shared by Droneracers.nl (@droneracers.nl) on

Karan Gharbharan is een 18-jarige droneracer uit Almere. Hij is inmiddels een jaar actief in drone racing en één van de veelbelovende talenten van Nederland en Vliegt het hele jaar door met Team #SQG. Vorig jaar was Gharbharan van de partij bij DARE League, The Shenzhen UAV Expo in China en ERSA Euro Cup in Ibiza.

Vince Irie

Vince Irie deed ook mee aan de TDL en is 5de uit de stijd gekomen. De 29-jarige muzikant is ook een fervent droneracer, die regelmatig te zien is bij wedstrijden op nationaal en internationaal niveau. Vorig jaar deed Irie mee aan ERSA Euro Cup in Ibiza en Drone Champions League in Roemenië, ook hij vliegt het hele jaar door bij Team #SQG.

Drone Racing is hot!

Drone racen is hot en de sport groeit razendsnel. Niet eerder heeft een nieuwe sport zoveel media-aandacht gekregen en zijn er bij het eerste wereldkampioenschap zulke hoge geldprijzen (1 miljoen dollar) uitgereikt! De drone race sport bestaat nu een kleine twee jaar en in maart 2016 werd in Dubai het eerste wereldkampioenschap gehouden. Nederland wist daar de vierde plek te behalen.

Wetgeving

Nederland heeft meerdere piloten die wereldwijd aan drone racing wedstrijden mee doen en behoort dan ook tot de wereldtop! De sport groeit hard, maar helaas is de wetgeving met betrekking tot droneracen onduidelijk. Het wordt tijd dat deze innovatieve sport serieus genomen wordt door de overheid en dat er meer duidelijkheid komt met betrekking tot de regelgeving.

Drone race wedstrijden in Nederland

Karan en Vince vliegen regelmatig mee als demo-piloot tijdens de demonstraties van DroneDemos.nl, een initiatief van DroneRacers.nl. DroneDemos.nl organiseert droneraces, workshops en demonstraties met professionele droneracers en promoot hiermee de sport op een positieve manier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here