Afgelopen dagen vond in Istanbul, Turkije de eerste editie van de World Drone Cup plaats. De 14-jarige Minchan Kim uit Zuid-Korea zette de snelste rondetijd neer en schreef het kampioenschap op zijn naam.

Istanbul New Airport

World Drone Cup is een droneracing-wedstrijd als onderdeel van Teknofest Istanbul, een festival met aandacht voor luchtvaart en technologie. Het evenement vond plaats van donderdag 20 september t/m zondag 23 september 2018 op het terrein van de nieuwe luchthaven van Istanbul.

Bekijk een impressie van het Teknofest Istanbul 2018:

Bekende namen

World Drone Cup werd mede mogelijk gemaakt door Turkish Airlines en bevatte een indrukwekkende lijst met droneracers uit de hele wereld. Enkele namen van de 64 deelnemers die dit weekend meevlogen in Turkije: Minchan Kim (MinchanFPV), Wanraya Wannapong (Milk FPV), Heiko Schenk (HeikoSchenkFPV), Shaun Taylor (Nytfury), Mac Poschwald (Mac FPV) en Roberto Gomez Samaniego (Gondi FPV).

Nederland

Ook Nederland was vertegenwoordigd tussen de droneracers in Istanbul. Zo waren Dino Joghi (GhettoDino) uit Amsterdam, Dennis van der Meulen (Witte FPV) uit Alkmaar en Dennio FPV ook uitgenodigd om mee te strijden in dit kampioenschap.

Dino Joghi (GhettoDino) onderworpen aan vragenvuur.

België

Victor van der Elst (CarbonV), die vorig weekend de IDRA International Challengers Cup in Groningen had gewonnen, zorgde in Istanbul ervoor dat ook België niet onopgemerkt bleef. Van der Elst zette de snelste kwalificatietijd neer van alle Nederlandstalige piloten.

Racetrack

De racetrack was uitgezet op het terrein van de nieuwe luchthaven in Istanbul en bestond uit voornamelijk opblaasbare obstakels. Sander Sassen, mede-oprichter van ImmersionRC, had de eer om als één van de eerste de racetrack te verkennen. Bekijk onderstaande video die hij deelde via Facebook voor een impressie van de racetrack.

Programma

Donderdag hadden de racers de kans om de track te verkennen door enkele LiPo’s te vliegen. Vanwege de enorme hoeveelheid piloten was het aantal trainingsrondes per piloot beperkt.

Winnaars

Na de kwalificatierondes was het zondag tijd voor de knock-outs. Uiteindelijk wisten de volgende piloten een plek te bemachtigen op het felbegeerde prijzenpodium:

1. Minchan Kim (MinchanFPV)
2. Alex Vanover (Captainvanover)
3. Changhyeon Kang (ChanghyeonFPV)

Kwalificatietijden

Klik hier om de snelste tijden van de kwalificatierondes te bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here