Met de introductie van de SpeedyBee Bluetooth USB adapter is de quadcopterpiloot verlost van het meezeulen van een laptop voor het instellen van de parameters in zijn flight controller naar een vliegspot. De SpeedyBee Bluetooth USB adapter biedt de functionaliteit van de Betaflight of Butterflight configurator in één simpele adapter.

Specs

Specificaties van de SpeedyBee Bluetooth USB adapter:

 • Bluetooth transmissierange: 10 meter
 • Bluetooth protocol: 2Bluetooth Specification V4.0 BLE
 • Frequentie range: 2400mHz – 2483.5mHz (2.4G ISM Band)
 • Transmissie rate: Bidirectioneel 2K / S
 • Baudrate: 19200
 • USB naar serial port baud rate: 115200
 • Minimum Operating Current: 20mA
 • Operating Current bij aangesloten flight controller: 80mA
 • Afmetingen: 42 x 20 x 5,6 mm
 • Gewicht: 3,5 gram
 • Kleur: Zwart
 • Voeding: DC 6V-30V / 2S tot 7S

SpeedyBee

SpeedyBee is een jonge speler op de markt van quadcopter-onderdelen en is ontstaan als dochteronderneming van het merk RunCam dat bekend staat om zijn goede First Person View (FPV) camera’s en HD-camera’s. SpeedyBee heeft naast de Bluetooth USB adapter onder andere een F4 flight controller ontwikkeld met een ingebouwde Bluetooth module, een videozender (VTX) met ingebouwde Digital Video Recorder (DVR) functie en een VTX met een ingebouwde microfoon. Zoals te zien is in deze producten wil SpeedyBee producten op de markt brengen welke een groter gebruiksgemak bieden aan de quadcopterpiloot.

Bluetooth USB adapter

Tot de komst van de SpeedyBee Bluetooth USB adapter was het mogelijk om een Bluetooth adapter aan te sluiten op een flight controller maar had dit diverse beperkingen. Zo moest hiervoor een Universal Asynchronous Receiver/Transmitter (UART) poort opgegeven worden, was er geen goede software op de markt en moest je de flight controller alsnog van stroom voorzien waardoor de gebruiksmogelijkheden erg beperkt waren. De SpeedyBee Bluetooth USB adapter lost al deze problemen op en hiermee is deze adapter dé onmisbare tool voor iedere quadcopterpiloot. De SpeedyBee Bluetooth USB adapter maakt in tegenstelling tot een UART poort gebruik van de micro-USB poort welke standaard te vinden is op iedere flight controller. Ook voorziet de SpeedyBee Bluetooth USB adapter wanneer deze is aangesloten op een Lithium Polymeer (LiPo) accu de flight controller van stroom en heeft SpeedyBee tegelijk met de ontwikkeling van de adapter een mobiele app ontwikkeld welke samenwerkt met de SpeedyBee Bluetooth USB adapter.

SpeedyBee app

De app welke samenwerkt met de SpeedyBee Bluetooth USB adapter is ontwikkeld voor mobiele apparaten welke zijn voorzien van Android of iOS (Apple) firmware. De apps voor beide softwareplatforms zijn respectievelijk te vinden in de Google Play Store of de iTunes store. De SpeedyBee app wordt ook op regelmatige basis geüpdate wanneer er nieuwe stable releases zijn van Betaflight of Butterflight firmware waardoor je dan gebruik kunt maken van de nieuwste configuratiemogelijkheden. Bovendien is de app, tot op heden, gratis. Tezamen met de frequente updates zorgt dit ervoor dat SpeedyBee een geliefde speler is in de quadcopterwereld.

Betaflight & Butterflight

Na de introductie van de SpeedyBee app en de Bluetooth USB adapter waren deze in eerste instantie alleen te gebruiken voor flight controllers waarop Betaflight was geflashed. Met de komst van Butterflight en de hierbij behorende roep om ondersteuning van SpeedyBee werkt de app nu ook met flight controllers welke geflashed zijn met Butterflight. De flexibiliteit waarmee de ontwikkelaars van SpeedyBee omspringen met deze vragen uit het veld laten zien dat er een gepassioneerd team schuil gaat achter dit product.

Welke parameters zijn er te veranderen met de SpeedyBee app?

De SpeedyBee app biedt voor 99 procent de configuratiemogelijkheden welke je vindt in de normale Betaflight configurator. Het enige wat je niet kunt met de SpeedyBee app is het flashen van nieuwe Betaflight of Butterflight firmware op je flightcontroller, het uploaden van een nieuw On Screen Display (OSD) lettertype en het uploaden van een custom made OSD logo. Deze drie beperkingen zijn dermate klein dat je in de praktijk in 99 procent van de gevallen met deze SpeedyBee Bluetooth USB adapter uit de voeten kunt. Het gebruik van de SpeedyBee app is erg intuïtief en biedt dezelfde lay-out als de normale Betaflight configurator, hierdoor ben je als gebruiker snel vertrouwd met het gebruik van de app.

Het gebruik van de SpeedyBee Bluetooth-USB adapter

Het gebruik van de SpeedyBee Bluetooth USB adapter en de app spreken voor zichzelf. Bij het openen van de app krijg je de mogelijkheid om te zoeken naar nieuwe Bluetooth apparaten. Wanneer de SpeedyBee Bluetooth USB adapter van stroom is voorzien zal deze automatisch ook de flight controller van stroom voorzien. De app zal dan vervolgens aangeven dat je verbinding kunt maken met de adapter en vervolgens beschik je over de gebruikelijke Betaflight of Butterflight configurator. Op de SpeedyBee Bluetooth USB adapter zijn ook 3 LED’s aangebracht om gemakkelijk te kunnen zien wat de status is van de adapter. Een rode LED betekent dat de adapter van stroom is voorzien, een blauwe LED betekent dat de adapter verbinding heeft met de flight controller via de micro-USB connector en de groene LED dat er een Bluetooth verbinding is met een mobiel apparaat. Een quadcopterpiloot heeft eigenlijk niets meer nodig in het veld als de SpeedyBee Bluetooth USB adapter en zijn mobiele apparaat om volledg zijn Betaflight of Butterflight firmware parameters in te kunnen stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here