Niels Meerdink (Nelis FPV) uit Deventer heeft de zesde ranking gewonnen van NK Drone Race 2018 in Emmeloord.

Ranking 6

De zesde ranking-wedstrijd vond vandaag plaats bij Luchtvaartclub Emmeloord. Het terrein van de vliegvereniging in Emmeloord was omgetoverd tot een heuse dronerace-arena waar de beste droneracers van Nederland zich hadden verzameld om te strijden voor punten voor het 2018-klassement.

NK Drone Race

Het Nederlands Kampioenschap Drone Race wordt voor het tweede jaar georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) in samenwerking met aangesloten vliegclubs. Via 7 ranking-wedstrijden en een finale wordt bepaald wie zich dit jaar Nederlands Kampioen Drone Race mag noemen.

Wedstrijd

Na de inschrijving en verplichte drone-check begonnen de droneracers ‘s ochtends met de kwalificatierondes. Tijdens deze heats proberen de droneracers de racetrack zo snel mogelijk af te leggen om de beste rondetijd neer te zetten.

Snelste tijd

Dennis Mennema (DroneDPFV) wist wederom de snelste rondetijd neer te zetten. De 18-jarige droneracer uit het Friese Minnertsga ging vandaag weer met het meeste aantal punten naar huis

.

Finale NK Drone Race 2018 – Ranking 6

Dagwinnaars

Na de kwalificatierondes was het tijd om te bepalen via afvalrondes welke droneracers in de finale gingen strijden voor een podiumplek. Deze bikkelharde strijd resulteerde in de volgende winnaars van ranking 6 van NK Drone Race 2018:

1. Niels Meerdink (Nelis FPV)
2. Marco Matthäi (Vilano)
3. Christian Mohr (Cuxx)

Winnaars NK Drone Race 2018 – Ranking 6

Ranking 7

Volgend weekend is het tijd voor de laatste ranking-wedstrijd van het 2018-seizoen van NK Drone Race. Deze zevende ranking wordt gehouden op zaterdag 8 september 2018 bij modelvliegclub Red Baron in Wilbertoord. Mochten de weersvoorspellingen erg slecht zijn, dan kan er ook uitgeweken worden naar zondag 9 september 2018.

Zorg dat je erbij bent!

Droneracers kunnen zich inschrijven via de website van NK Drone Race. Deelnemers die nog nooit eerder hebben meegedaan zijn van harte welkom. Vlieg je niet mee, maar wil je dit spektakel toch een keer meemaken? Ga kijken bij de laatste rankingwedstrijd van het seizoen bij modelvliegclub The Red Baron in Wilbertoord. Entree is gratis en actie is gegarandeerd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here