Elke dag wacht Dino Joghi (26) ongeduldig tot het eind van de kantoordag, om de hele avond met zijn drone trainingsrondjes te vliegen in een oude parkeergarage. Als er nog meer sponsorgeld de wereld van het drone racen binnenstroomt, kan hij binnenkort zijn salesbaantje opzeggen, maar Joghi wil eerst kijken of het geen hype is.

Twee jaar geleden ging de Amerikaanse sportzender ESPN voor het eerst races uitzenden, al snel gevolgd door Sky Sports in het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien valt er binnen het dronen, met dank aan biermerken, speelgoedfabrikanten. electronicaconcerns en banken goed geld te verdienen. Op sommige toernooien kun je een ton winnen als je je nieuwste model drone zonder fatale crashes als eerste over de finishline krijgt. In deze aflevering van de videoserie Nieuw Geld gaan we met Joghi naar een toernooi in Berlijn. We volgen zijn trainingen en races, vragen hem hoe hij zijn geld verdient en hoe hij sponsors binnenhaalt.

Na de eerste aflevering over de 23-jarige cryptomiljonair Livaneli Yildiran, lanceren we met VICE Money vandaag de tweede aflevering van de docuserie Nieuw Geld. Een serie waarin we laten zien hoe jonge mensen op innovatieve manieren geld verdienen die vijf jaar geleden nog niet mogelijk waren.

De tweede aflevering gaat over de Nederlandse Dino Joghi (26), één van de beste drone racers ter wereld. Dino is ‘al’ actief sinds 2015 en verdient steeds meer geld in deze opkomende sport. Zo heeft hij in een jaar tijd ongeveer €70.000,- bij elkaar geracet, en ontvangt hij jaarlijks zo’n €30.000,- aan sponsorgeld.

Naast zijn carrière als professioneel drone racer heeft Dino ook gewoon een fulltime 9-5 baan in de sales. Mocht drone racen de hype overleven, zal hij waarschijnlijk zijn baan opzeggen en van drone racen zijn fulltime baan maken. In de korte documentaire volgt VICE Money het succes van Dino in de opkomende wereld van drone racen op weg naar en tijdens de Drone Champions League in Berlijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here