Als het 2018-seizoen van NK Drone Race een competitie was dan was Dennis Mennema (DroneDFPV) als absolute winnaar uit het klassement gekomen. Tijdens de finale wist Mennema helaas geen podiumplaats te bemachtigen, maar tijdens de rankings stalen de vliegkunsten van de 18-jarige Fries de absolute show. Alle reden om eens beter kennis te maken met deze ongekroonde kampioen.

Gefeliciteerd met je knappe prestaties tijdens je eerste seizoen NK Drone Race! Wat vond je ervan?

Dank jullie wel! Het was mijn eerste kampioenschap in mijn FPV carrière en het is mij goed bevallen. Ik heb zeer leuke en gezellige wedstrijden gehad!

We hadden jou wel op het prijzenpodium verwacht, Dennis! Wat ging er mis in de finale?

In de finaleronde begon het een beetje te regenen met gevolg dat mijn quad video-problemen begon te geven. Helaas niet op het podium in de laatste race…

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik volg de MBO-opleiding Techniek en Engineering in Leeuwarden. In het weekend ben ik werkzaam in de kassen.

Hoe ben je in aanraking gekomen met droneracing?

Ik ben begonnen in 2016 na het kijken van een FPV race in Leeuwarden. Toen ik mijn eerste spullen had besteld leerde ik al snel Ale (FreezeFPV) kennen waarmee ik veel vlieguren heb gemaakt en het droneracen leerde kennen. Ik ben sinds het begin altijd een racer geweest dus dat doe ik nu 2 jaar.

Hoe heb je de fijne kneepjes van het vak geleerd?

In het begin was het vooral zelf uitzoeken wat ik zelf het best vond maar toen ik samen ging werken met team QuadcoptersEnzo werd mijn racing stijl al een stuk sneller en smoother door destijds Ralph Hogenbirk en Pieter Bos. In het heden haal ik vooral inspiraties uit video’s van Minchan Kim en CaptainVanover.

Wat is je geheim van zulke snelle tijden?

Geheimen mag je niet door vertellen wordt mij altijd verteld, haha! De tijd en het werk wat ik er in stop met een klein beetje skills resulteert in deze tijden. 🙂

Welke gear gebruik je?

Ik vlieg de volgende setup:

• Frame: CherryCraft Stamina (6mm)
• Motoren: Emax RSII 2306 2500KV
• ESC: Aikon AK32 35a
• Flight Controller: Aikon F4 FC
• VTX: Immersionrc Tramp HV
• Camera: Foxeer Predator
• Propellers: Dal 5050 tri-blades
• Ontvanger: TBS Crossfire Nano icm immortal T antenne
• FPV antenne: Actuna Gem
• Accu: Dinogy 1850 4s ULTRA

Wat is het unieke aan jouw setup?

Het bijzondere aan mijn setup is dat ik met een relatief lage camera angle vlieg, 45 graden namelijk. Dit is puur mijn eigen keuze en heeft ook weer te maken met mijn vliegstijl.

Hoe vaak vlieg je?

In deze tijd van het jaar vlieg ik niet super veel omdat het al snel donker is en steeds kouder wordt, helaas…

Wat is je sterkste punt als droneracer?

Mijn snelheid. Ik heb bij het NK alle wedstrijden de snelste tijd genoteerd namelijk 🙂

Wat is je zwakste punt als droneracer?

De focus houden op de race. Als het bijvoorbeeld lang duurt voordat we beginnen dan heb ik nog wel eens dat ik mijn focus verlies en minder goed ga vliegen.

Wat was je favoriete track van dit NK?

Uiteraard de finale track, ‘best for last’. 🙂 Super gedaan door René die ons elke ranking weer vermaakte met zijn super toffe ontwerpen.

Wat was je favoriete ranking van dit NK?

Ranking 7 in Wilbertoord. Dit was de ranking die besliste of ik de maximale score (111 punten) zou halen en dat was me gelukt!

Welke verbeterpunten heb je voor het NK Drone Race?

Het systeem. In een kampioenschap bestaat er namelijk geen finale. Als je kijkt naar bijvoorbeeld voetbal dan zie je ook dat de teams verschillende wedstrijden hebben waar ze punten kunnen scoren om aan het einde van de rit kampioen te worden, zo zou het nk dit jaar al moeten zijn. Volgens mij is er nu wel duidelijk geworden dat het systeem niet juist is en ik hoop dat er volgend jaar iets aan gedaan wordt.

Welke drone-gerelateerde websites bezoek je regelmatig

QuadcoptersEnzo.nl
RotorBuilds.com

Welke droneracers moeten we volgen op social media?

RaymonFPV
JohnnyFPV
BMSWEB

Oefen je met een simulator?

Yes, ik ben regelmatig op Velocidrone te vinden.

Heb je nog tips voor beginnende FPV racers?

Zoek op YouTube onder de term “FPV” en je wint al super veel informatie die je op weg kan helpen. Ook zou ik mensen gaan opzoeken op forums, zoals FPV-racing.nl) en Whatsapp om meer te weten te komen over bepaalde onderdelen en keuzes.

Hoe zie jij de toekomst van droneracing voor je?

Het droneracen wordt in mijn ogen steeds groter en groter. Wedstrijden breiden uit met grotere prijzen, meer deelnemers, enzovoort. Ik heb er zelf nog steeds plezier in en ik blijf de komende tijd een actieve racer. Misschien wil ik binnenkort ook meer met de film-kant gaan doen maar ik focus voor nu eerst op het racen.

Wat is je ultieme dronerace droom?

Om in leagues te vliegen zoals DRL, DCL en DR1. De wereld afreizen en op mooie locaties vliegen lijkt me echt tof! Ook lijkt het me leuk om met het Nederlandse team naar het WK te gaan!

Wat staat er binnenkort nog op je dronerace agenda?

De eerst volgende stop is iSeries in Birmingham!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here