Er werd gelachen en gebarbecued, maar ook stevig geracet tijdens de eerste editie van Race der Lage Landen! Uiteindelijk mag Dennis Mennema (DroneD) zichzelf de winnaar noemen van dit toffe event.

Race-event

Op 17 juli 2023 organiseerde Dutch Drone Racing (DDR) wederom een vet event: Race der Lage Landen! Tijdens dit event lag de nadruk op fun, met o.a. een barbeque en een freestyle show-off. Maar de hoofdmaaltijd blijft de race en er stonden weer vele getalenteerde FPV-piloten aan de startlijn, verdeeld over twee dagen.

Race der Lage Landen

De Race der Lage landen bestrijkt twee dagen. Op de eerste dag werden de kwalificaties gevlogen, die op de tweede dag overgaan in de halve finales met 8 piloten. Uiteindelijk namen de 4 beste piloten het tegen elkaar op tijdens een zinderende finale om de felbegeerde titel van kampioen van de Lage Landen te bemachtigen!

racing dugout

Fun en BBQ

Om de piloten ook de gelegenheid te geven te ontspannen, werden er allerlei leuke events georganiseerd rondom het racen. Zo was er op zaterdag een heerlijk BBQ, zodat de racers met goed gevulde magen aan dag 2 konden beginnen. Ook was er een freestyle-event, waarbij alles draaide om vrijheid en expressie met drones.

Uitslag

Na een verhitte strijd stegen de volgende 3 winnaars tot grote hoogten:

1) Dennis Mennema (DroneD)
2) Sarah Klein (Sarah)
3) Andrzej Krasny (SirCrashalot)

winnaars race der lage landen

Dutch Drone Racing

Dutch Drone Racing (DDR) is een organisatie die zich bezig houdt met het organiseren van drone race evenementen en supporten van de FPV scene. De organisatie organiseert met name events in Nederland, maar heeft internationale ambities.

Met dank aan BTMC

De race werd mede mogelijk gemaakt door BTMC. BTMC staat voor Beernemse Telegeleide Modelbouw Club. De organisatie ontving de droneracers met een warm welkom en een prachtig veld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here