Van 2 tot 3 oktober vond in het Vlaamse Zeebrugge de eerste editie plaats van The Navy Drone Race.

DRF The 1st Navy Drone Race

Op 2 en 3 oktober 2021 organiseerde Drone Racing Flanders het 1e Navy Drone Race-evenement in België. De organisatie pakte flink uit met een meerdaags toernooi vol drone racing madness en een heuse marinebasis als racing locatie! Het evenement werd georganiseerd in samenwerking met de Belgische Marine en was onderdeel van het Techno Fest in Zeebrugge.

Ultieme FPV-spot

Dankzij de samenwerking met de Belgische Marine kon er gevlogen worden op Marinebasis Zeebrugge. Voor deze bijzondere gelegenheid werd er een vette indoor drone racing spot opgezet in samenwerking met Techno Fest Zeebrugge. Met opblaasbare gates en prachtige LED-verlichting werd de basis omgetovert tot de ultieme FPV-spot.

Racetalenten

Net als tijdens The Eagle Drone Race waren er weer vele bekende namen uit de Belgische en Nederlandse FPV-scenes aanwezig. Ervaren racers zoals Dennis Mennema (DroneD), Andreas Klein (Andreas FPV) en Victor van der Elst (Carbon V) gingen de strijd aan met internationale talenten zoals de Fransman Killian Rousseau (DarKex FPV).

Races

De competitie in Zeebrugge was verdeeld over twee dagen en meerdere fases. Dat begon met de kwalificatieronde, terwijl de tweede dag in het teken stond van een double elimination bracket en natuurlijk, een spetterende finale. De wedstrijden werden gehost door Team DRF met onmisbare ondersteuning van Team MRO voor de tijdwaarneming.

Winnaars

Na een nagelbijtende finalestrijd zag de top 4 er zo uit:

  1. Killian Rousseau (DarKex FPV) [Frankrijk]
  2. Dennis Mennema (DroneD) [Nederland]
  3. Maximillien Pellichero (MaxSpeed) [België]
  4. Andreas Klein (Andreas FPV) [Nederland]

Drone Racing Flanders

Drone Racing Flanders is een organisatie die zich bezig houdt met het organiseren van drone race evenementen, trainingen, meetings en workshops. De organisatie is met name actief in Vlaanderen en is ontstaan uit een initiatief van droneracer Michael Garofalo alias G-Force Mike.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here