Afgelopen weekend vond in het hoge noorden een groot dronerace-spektakel plaats. In de Eurohallen in Zuidbroek (Groningen) organiseerde DronEvents de IDRA International Challengers Cup 2018.

DronEvents IDRA International Challengers Cup 2018

IDRA

De wedstrijd is de eerste editie van IDRA’s Challengers Cup die plaats vindt op Nederlandse bodem. Eerder dit jaar organiseerde International Drone Racing Association (IDRA) een team-event als onderdeel van haar Drone Racing Series tijdens Dutch Comic Con in de Jaarbeurs Utrecht. Voor deze eerste Nederlandse editie van de Challengers Cup sloeg IDRA de handen ineen met DronEvents, een Nederlandse organisatie die zich volledig richt op de organisatie van drone-events; van kleine workshops tot grote wedstrijden. Na eerder dit jaar op dezelfde locatie het Open Noord Nederlandse Kampioenschap (ONNK) te hebben georganiseerd, haalde DronEvents wederom alles uit de kast om de beste wedstrijd van het jaar neer te zetten.

Evenementenhal Eurohal Zuidbroek

Locatie

De race werd gehouden in de Eurohal Zuidbroek. Het complex is onderdeel van Hotel Van der Valk, dat bij uitstek geschikt is voor een hapje, drankje én overnachting. Dit kwam voor verre racers wel van pas, want er werd op zowel zaterdag als zondag gevlogen in het hoge noorden.

Racetrack van DronEvents IDRA International Challengers Cup 2018

Racetrack

Op zaterdag begonnen de kwalificatierondes om vervolgens op zondag via een afvalrace naar de grote finale toe te werken. De racers vlogen over een racetrack met een lengte van ongeveer 500 meter verdeeld over twee hallen van het complex. De racetrack bestond uit tientallen DMX-aangestuurde LED elementen in combinatie met opblaasbare IDRA en Droneshop.nl gates. Kortom, één van de vetste wedstrijd tracks ooit gebouwd in Nederland!

Andrzej Krasny (SirCrashaLot), Niels Meerdink (Nelis FPV), Niklas Mautz (Niklas#49) en Walter Kort (Kort door de Bocht).

Finale

Zondagmiddag was het tijd voor het hoogtepunt van het weekend. Via een double-knock-out-systeem eindigden de snelste droneracers van het weekend in de allesbeslissende finale. In deze laatste ronde bepaalt de snelste racer wie de titel op zijn naam mag schrijven. Tot in de laatste minuut was het een bikkelharde strijd, want er werd zelfs een re-run gevlogen om de derde plaats te bepalen.

Finale DronEvents IDRA International Challengers Cup 2018

Winnaars

De winnaars van IDRA/DronEvents Challengers Cup 2018 in Zuidbroek (Groningen):

1. Victor van der Elst (Carbon V) [BE]
2. Niklas Jung (Niklas#49) [DE]
3. Vince Irie (Jedeye FPV) [NL]
4. Niels Meerdink (Nelis FPV) [NL]

4. Niels Meerdink (Nelis FPV) | 3. Vince Irie (Jedeye FPV) | 1. Victor van der Elst (Carbon V) | 2. Niklas Mautz (Niklas#49)

Livestream

Het publiek kon de vliegende quadcopters zelf aanschouwen dankzij de levensgrote netten die voor de veiligheid waren opgehangen. Via schermen kon men meekijken en zelf de First Person View (FPV) beelden van de droneracers ervaren. Ook de thuisblijvers werden niet vergeten, want DronEvents verzorgde eveneens een indrukwekkende livestream van het evenement. Vanuit een gigantische techniek-area werden verschillende camerabeelden gecombineerd in een professionele livestream.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here