Ondanks het feit dat de eerste twee seizoenen van Drone Champions League (DCL) boordevol gevuld waren met Nederlandese piloten herbergt het huidige seizoen geen enkele Nederlandse droneracer. Hier komt echter spoedig verandering in…

Team FPVR.org

Andrzej Krasny (SirCrashaLot) uit Almere is geselecteerd door Team FPVR.org om mee te vliegen tijdens DCL’s Drone Prix Lake Zurich in Zwitserland. Aangezien één van de teamleden van het Australische team niet kon deelnemen aan de race in Zurich moest het team op zoek naar een vervanger en selecteerde de 39-jarige Poolse Nederlander.

SirCrashaLot

Andrzej Krasny (SirCrashaLot) vloog ook vorig seizoen mee met DCL en is een graag geziene gast bij nationale en internationale kampioenschappen. De fanatieke droneracer uit Almere won vorig jaar het Nederlands Kampioenschap Drone Race. Dit jaar won hij de 5e ranking van NK Drone Race en staat hij momenteel op een derde plaats na alle 7 rankings. Als klap op de vuurpijl won Krasny in augustus ook de FAI World Cup Spain 2018.

Nederlandse presentator

Ondanks het feit dat Andrzej Krasny (SirCrashaLot) de enige Nederlandse piloot is, heeft DCL toch nog altijd een oranje kleurtje. Nederlander Martijn de Kemp (Fullstick FPV) is één van de twee presentatoren van de DCL livestream. Naast het opzwepende commentaar van Matt Andrews voorziet De Kemp de kijkers van de livestream van expertkennis. Naast succesvol ondernemer is De Kemp ook een gewaardeerde droneracer. Zo vloog hij mee met eerdere seizoenen DCL, World Drone Prix in Dubai, en DroneWorlds Hawai.

DCL presentatoren Matt Andrews en Martijn de Kemp

DCL

Drone Champions League (DCL) is één van de meest toonaangevende dronerace-competities ter wereld. Op indrukwekkende locaties overal ter wereld strijden de beste droneracers om de bokaal. DCL organiseerde dit jaar races in Duitsland tijdens MASH Munich, in Spanje in een stierenvechtarena tijdens de Expodronica beurs en zelfs in China bij de bekende Chinese Muur.

Drone Prix Lake Zurich

Andrzej Krasny (SirCrashaLot) zal meevliegen tijdens Drone Prix Lake Zurich. Zoals de naam al doet vermoeden speelt de Drone Prix Lake Zurich zich af in het Zwitserse Zurich. Van 11 t/m 13 oktober 2018 vinden de races plaats. De races zullen via een livestream te volgen zijn via o.a.: Facebook en YouTube.

DCL Brussels

Volgend weekend strijkt de DCL karavaan ook neer in de Belgische hoofdstad. De Brusselse binnenstad zal voor de tweede keer worden omgetoverd tot geweldige dronerace-arena. DCL Brussels 2018 vindt plaats op vrijdag 21 september en zaterdag 22 september 2018 in Brussel, België. Tijdens deze wedstrijd zullen 8 teams met in totaal 32 piloten strijden om punten voor het klassement. De races vinden ‘s avonds plaats van 19 tot 22 uur. Mocht je ooit een DCL race van dichtbij willen zien, dan is dit je kans!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here