De strijd om de titel van de Drone Champions League 2016 is afgelopen weekend op een bizar gave locatie beslist. De Engelse Luke Bannister, ook bekend als BanniUK, wist de hoofdprijs in de wacht te slepen. Dino Joghi en Martijn de Kemp van drone racing team SQG wisten de vierde en vijfde plek te bemachtigen.

Drone Champions League

De Drone Champions League bestond dit jaar uit 3 races. De eerste race werd in augustus uitgevochten in Oostenrijk. Daar werd een ruïne boven op een berg omgetoverd tot een waar drone race spektakel. De jonge Luke Bannister wist deze eerste race te winnen en daarmee het maximaal aantal punten te behalen. Aan de Drone Champions League doen ook 4 Nederlandse drone racers mee: Boris B, Martijn de Kemp, Dino Joghi en Vince Irie.

Luke Bannister

Ondanks de slechte finale dag wist BanniUK de Drone Champions League te winnen. Door de goede resultaten in Oostenrijk en op de eerste wedstrijddag in Roemenië had de Engelsman genoeg punten voor de titel.

Martijn de Kemp

Voor Martijn de Kemp zag de slotdag er een stuk rooskleuriger uit. Nadat de Nederlander in de kwartfinale zijn drie Duitse tegenstanders zag crashen wist hij zich eenvoudig richting de finale te racen. Daar wist hij een derde tijd neer te zetten dat hem een vijfde plek in het algemeen klassement bezorgde.

martijn-de-kemp

Joghi Dino

Op zaterdag werd de eerste wedstrijd gehouden en hier ging dino helemaal los, en zat Luke geregeld op de hielen, hij werd 3de! De uitslag van de wedstrijd op Zaterdag was:

1 Luke Bnnister
2 Gary Kent
3 Dino Joghi
4 Andy Hahn

bokaal

De slotdag begon met Joghi Dino op een tweede plaats in de tussenstand. Martijn de Kemp begon de finale dag op een tiende plek. Dino had een serieuze kans hebben op de titel nadat BanniUK in de kwartfinale uit viel. Helaas was dit bij Dino ook het geval. De Nederlander zag tijdens de race plotseling niets meer op zijn scherm waardoor hij de controle over de drone kwijt was. Dankzij de opnames kon hij aantonen dat het niet aan hem lag en kreeg hij een herkansing. Helaas was Dino vergeten om een nieuwe accu op zijn drone te bevestigen waardoor zijn drone te weinig power had om zich alsnog te plaatsen voor de halve finale.

dino-joghi

Algemeen klassement Drone Champions League 2016

algemeen-klassement-drone-racing-league-2016

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here