Van 20 t/m 23 september vond in het Turkse Istanboel de tweede editie plaats van World Drone Cup (WDC).

World Drone Cup

World Drone Cup is een droneracing-wedstrijd als onderdeel van Teknofest Istanbul, een festival met aandacht voor luchtvaart en technologie. Het evenement vond plaats op het terrein van de luchthaven van Istanboel.

Racetalenten

Net als de vorige editie waren ook dit jaar weer vele grote namen uitgenodigd uit de internationale FPV wereld. Ervaren racetalenten zoals Evan Turner (HeadsupFPV), Dane Grace (Danefpv), Lukas Kosata (Sweeper) en onze eigen Niels Meerdink (NelisFPV) streden in Turkije om de felbegeerde World Cup titel.

Nederland en België

Ook Nederland en België waren vertegenwoordigd tijdens deze bomvolle editie van de World Drone Cup. Niels Meerdink (NelisFPV) uit Nijmegen en Victor van der Elst (Carbon V) uit België waren dit jaar uitgenodigd om mee te strijden met de wereldtop. Beide heren zijn ervaren rotten en hebben meerdere indrukwekkende wins op hun naam staan. Helaas bleek de competitie in Istanboel ditmaal net te sterk om de top 3 te halen.

Niels Meerdink (rechts) en competitiegenoot Chris M (links) uit Denemarken.

World Cup

De stevige competitie van de World Cup was verdeeld over drie dagen en meerdere fases. Tijdens de afvalrondes werd het aantal van 64 deelnemers teruggedrongen naar de 16 snelste piloten die in de kwart-, halve en grote finales bepaalden wie als grote winnaars naar huis mochten.

Winnaars

Na een felle finalestrijd was het prijzenpodium gevuld met drie gelukkige winnaars:

1. Evan Turner (Headsup FPV) [Verenigde Staten]
2. Marvin Schäpper (Marv FPV) [Liechtenstein]
3. Killian Rousseau (DarKex FPV) [Frankrijk]

HeadsupFPV

HeadsUp is met zijn achttien jaar de jongste wereldkampioen van de prestigieuze Drone Racing League (DRL). Hij sleepte vorig jaar de titel van de competitie binnen terwijl hij zijn middelbare school nog aan het afmaken was! Naast professioneel droneracen heeft de ondernemende Turner het merk Five33 in beheer, een van de hotste FPV-merken van het moment.

Prijzengeld

De winnaar wordt beloond met een prijzengeld van 30.000 TL (2.896 euro), nummer twee 20.000 TL (1.931 euro) en nummer drie 10.000 TL (965 euro).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here