Op 27, 28 en 29 mei 2016 werden in Phoenix, Arizona de IDRA North American Cup West Qualifier gehouden. 90 drone racers streden op de spectaculaire racetrack voor hun deel van het prijzengeld van 5.000 dollar.

North American Cup West Qualifier

De IDRA North American Cup West Qualifier vond plaats in het Tempe Diablo Stadium in de hoofdstad van de Amerikaanse staat Arizona. Het bekende honkbalstadion was voor 3 dagen de plek voor spannende drone race wedstrijden.

FPVLightrax

De Drone racers streden in het donker op een spectaculaire race track met LED verlichting. Dankzij de LED-verlichting is het racetrack goed zichtbaar, maar in het parcours zitten ook pittige gates die uiterste precisie vereisen van de FPV piloot.

IDRA Kwalificaties

De IDRA North American Cup West Qualifiers bood plaats aan 90 deelnemende piloten. Winnaars maakten kans op een prijzengeld van 5.000 dollar en – eigelijk veel belangrijker – een plek bij de US kampioenschappen. De top 3 racers kwalificeren zich voor het North American Cup Championship 2016 en de top 5 racers voor het US National Drone Racing Championship 2016.

De winnaars

north-american-cup-west-qualifiers-idra-winners
1. Shaun Taylor aka “Nytfury”
2. Jordan Temkin aka “Swab”
3. Christian Petersen aka “Provo”

IDRA

Het race-event werd georganiseerd door International Drone Racing Association (IDRA), één van de toonaangevende organisatoren op het gebied van droneracing events in de Verenigde Staten. International Drone Racing Association (IDRA) is organisator van de California Cup en was verantwoordelijk voor de organisatie van de World Drone Prix in Dubai. Dit voorjaar fuseerde IDRA nog met RotorSport, de organisator van de Drone Nationals en Drone Worlds. Ook zijn de droneraces van IDRA vanaf september te zien op ESPN.

De Nederlandse FPV racer Dino Joghi staat op dit moment overigens op de 4de plek in de IDRA rankings!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here