Via crowdfundingsplatform Cinecrowd is het nu mogelijk om de documentaire ‘Ghetto Dino’ te sponsoren.

Documentaire

‘Ghetto Dino’ is een geplande documentaire over Dino Joghi, een droneracer die staat voor een lastige keuze in zijn leven. Kiest hij voor zijn passie of gaat hij voor zekerheid?

Dino Joghi (Ghetto Dino)

Ghetto Dino

De documentaire dankt zijn naam aan de dronerace-nickname van Dino Joghi. Dino is een opvallend karakter in de sport. Hij is de enige Surinaamse jongen met ‘swag’ in deze nieuwe sport en dat valt op!

Dino Joghi

Zijn uiterlijk is niet het enige dat opvalt, want Joghi’s vliegkunsten blijven ook niet onopgemerkt. In 2016 domineerde de Amsterdammer menig dronerace en vloog hij het Nederlandse team naar een vierde plek tijdens de World Drone Prix 2016 in Dubai. Vanwege deze prestatie mocht hij aanschuiven bij Jeroen Pauw om te praten over zijn prestatie en snelgroeiende sport.

Droneracing

De afgelopen jaren vloog Dino Joghi de wereld rond om deel te nemen aan internationale droneraces. Zo deed hij o.a. mee aan wedstrijden in China, Hawaï en Ibiza. Hij vloog eveneens mee met internationale competities zoals Drone Champions League (DCL) en was hij de eerste Nederlander die uitgenodigd werd voor de Amerikaanse Drone Racing League (DRL).

Jack Westerlaken in actie

Regisseur

De documentaire is een initiatief van Jack Westerlaken, een Nederlandse filmmaker die Dino Joghi vier jaar geleden ontmoette tijdens een dronerace. Westerlaken werd gegrepen door Joghi’s passie voor deze nieuwe sport.

“Nieuwe sporten zijn schaars. Het interessante aan dit onderwerp is dat je als filmmaker niet zo snel stuit op een nieuwe sport”, vertelt Westerlaken. “De band die ik heb opgebouwd met Dino is zeer hecht. Al zo’n 3 a 4 jaar film ik zijn stappen in zowel zijn privé als zakelijke leven.”

Laatste loodjes

Na jaren van filmen is het moment van ‘post-productie’ bijna aangebroken. Hier wordt de film in elkaar gezet. Naast deze montage moet er ook een geluidsmix gemaakt worden en de kleurcorrectie worden gedaan. Hiervoor ontbreekt nog enig budget en vandaar deze online crowdfundingsactie.

Steun de campagne ‘Ghetto Dino’ via Cinecrowd

Cinecrowd

De inzamelingsactie verloopt via de website Cinecrowd, een crowdfundingsplatform speciaal voor filmmakers die via crowdfunding hun film willen financieren. Tot 18 oktober 2019 kun je een bijdrage leveren aan ‘Ghetto Dino’ met een gift vanaf 10 euro.

Beloning

Financiële steun vanaf 50 euro wordt beloond met leuke tegenprestaties zoals tickets voor de première, bijwonen van training van Dino of zelfs een vermelding in de aftiteling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here