Op 28 en 29 september 2019 vond in Zuid-Korea het KDRA Gwacheon Drone Championship 2019 plaats. Nederlander Niels Meerdink was ook van de partij om uit te komen voor Blacksheep Racing.

Racetrack KDRA Gwacheon Drone Championship 2019

KDRA

Het KDRA Gwacheon Drone Championship 2019 werd georganiseerd door de Korea Drone Racing Association (KDRA). Het kampioenschap werd gehouden in Gwacheon, Zuid-Korea en bestond uit drie verschillende onderdelen:
• FPV Racing
• Team Racing
• Drone Ball

Quads worden op futuristische wijze teruggebracht

Droneracers

De snelste droneracers ter wereld hadden zich verzameld in Zuid-Korea. Internationale toppers als Minchan Kim (MinChan FPV), SungJu Park (SungJu Park FPV) en Erick Carratala zorgden voor een ongekend niveau.

Niels Meerdink in actie tijdens KDRA Gwacheon Drone Championship 2019

Nederland

Niels Meerdink – ook wel bekend onder de bijnaam ‘Nelis FPV’ – uit Deventer was ook afgereisd naar Zuid-Korea om een gooi te doen naar het wereldkampioenschap. Onder de vlag van Blacksheep Racing mocht de Nederlander zijn kunsten laten zien op dit wereldtoneel. In 2018 werd Meerdink Nederlands Kampioen Drone Race.

Blacksheep Racing: Victor van der Elst (CarbonV), Walter Kirsch (Cherry FPV), Bastian Hackl (Zacki FPV) en Niels Meerdink (NelisFPV)

Dag 1

Het KDRA Gwacheon Drone Championship 2019 bestond uit twee dagen. Tijdens de eerste dag werden enkel kwalificatie-rondes gevlogen waarin de racers proberen een zo snel mogelijke tijd neer te zetten. Niels Meerdink (NelisFPV) sloot de eerste dag af met een zevende plaats.

Start KDRA Gwacheon Drone Championship 2019

Dag 2

Op de tweede dag werd er een vervolg gegeven aan de kwalificatierondes en werd een team-race gevlogen. Het Zuid-Koreaanse team Xbee met o.a. Minchan Kim en SungJu Park wist deze team-race te winnen. Team Blacksheep Racing eindigde op de vierde plaats.

Team Blacksheep pakt 4e prijs team race

Terugkijken

De team-race van het KDRA Gwacheon Drone Championship 2019 is terug te kijken via onderstaande livestream:

Winnaars

Na afloop van de team-race gingen de racers de individuele strijd met elkaar aan via de bekende eliminatie-rondes. Per ronde gaan de snelste racers door naar de volgende ronde, de anderen vallen meedogenloos af.

KDRA Gwacheon Drone Championship 2019 – Individuele race

Het KDRA Gwacheon Drone Championship 2019 kent de volgende winnaars voor het onderdeel FPV Racing:

1. MinChan Kim [Zuid-Korea]
2. SungJu Park [Zuid-Korea]
3. Junhwi Lee [Zuid-Korea]

Winnaars KDRA Gwacheon Drone Championship 2019

Terugkijken

De finale race van het KDRA Gwacheon Drone Championship 2019 is terug te kijken via onderstaande livestream:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here