De belangstelling voor drone racing is de laatste zes maanden spectaculair toegenomen, veel organisatoren strijden om de naam van de wereldtitel voor drone racing.

Na de World Drone Prix en de Drone Racing League is nu ook de World Rotor Sports Association in de running voor als partij die de wereld titel zegt te kunnen vertegenwoordigen.

National Racing Championships

Om je te kunnen kwalificeren voor het wereldkampioenschap moet je eerst in je eigen land deelnemen aan een nationaal kampioenschap dat wordt georganiseerd door een lokale vereniging. Dit verschilt wezenlijk met de andere wedstrijd organisatoren die alleen een kwalificatie video eisen. In Nederland wordt dit gedaan door Netherlands Drone Nationals, helaas is niet bekend welke partij hier achter staat en hebben ze nog geen website.

In Amerika organiseert de AMA (Academy of Model Aeronautics) een nationaal kampioenschap in New York City van 5 tot 7 augustus.

Hawaii

Door deel te nemen aan de nationale kampioenschappen kunnen wereldwijd zo’n 300 drone racers zich kwalificeren voor de World Drone Racing Championships die zal worden gehouden in Hawaii van 17 tot 22 oktober.

Competities

Hier worden 8 verschillende competities gehouden. Ook wordt er een laatste kwalificatiewedstrijd gehouden die beslist wie er mag meestrijden voor een podiumplaats in het wereld kampioenschap.

De winnaar kan $200.000 op zijn bankrekening bijschrijven!

 

Disciplines

Het wereld kampioenschap wordt opgedeeld in vier verschillende disciplines met nog een extra multi-player videogame discipline.

classes-300x255

De eerste strijd zal plaatsvinden in  de “250 klasse”. 250mm frames is de standaard afmeting voor de meest populaire klasse race drones.

Een tweede klasse is de “500 klasse” waarin met grotere drones 50 rondes moeten worden gevlogen op een lang parcours.

Ook de fixed wing liefhebbers kunnen in de “Wing klasse” met hun flying wings meestrijden voor een podiumplaats.

Tenslotte is er nog de categorie “Emergency Responder” met oa. Surf Rescue en het zoeken en droppen van lading, en is er een extra “Multi-Player Game Simulator” klasse.

Meer info vind je via: Droneworlds.com en hun facebook page

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here