Diatone timmert hard aan de weg die drone racing heet. Diverse frames verschijnen er op hun website en ook diverse camera’s en PDB’s worden uit de grond gestampt.

We hebben al eerder een frame van Diatone besproken en dit is de 200mm versie van de ZMR reeks met de blauwe gekleurde onderdelen. Dit frame werd geleverd met hun PDB V7.0 en we kregen als extra een 600TVL Miniature Camera (niet standaard meegeleverd).

Wat krijg je opgestuurd

Het gehele pakket wordt netjes verpakt. Alle kritische onderdelen worden zoals het hoort in een antistatisch zakje gestopt en de kleine onderdelen in aparte zakjes, zodat je niet lang hoeft  te zoeken naar de juiste onderdelen.

De kit bevat verder:

  • carbon fiber frame
  • schroefjes en moertjes
  • kunststof motor bescherming /landing gear
  • Kunststof camera frame(pje)
  • PDB incl. isolatie ringen (elektra en carbon gaan nog steeds slecht samen)
  • kunststof afstandhouders

Carbon frame

De opbouw van het frame is als volgt. Onder plaat, 4x armen welke met 2 bout/moer vast gezet worden, afstandhouders waar dan de boven plaat op komt. Niks complex weinig onderdelen. Lekker simpel. En dan hebben we de 4 bescherm delen voor de motor, leuk detail alleen voor de gene die van extreem licht houd misschien niet van toepassing.

Qua afwerking is dit frame netjes. Waar we bij andere frames nog wel eens jeuk kregen lijkt dit frame goed afgewerkt te zijn. Niet echt scherpe randen en geen losse carbon vezels te vinden.

Uiteraard hebben we even nagemeten wat de diktes zijn van de carbon delen.

  • Onder plaat – 3mm
  • Armen – 3mm
  • Boven plaat – 2.1mm (opgegeven 2mm)

Wat opvalt is natuurlijk weer de typische uitsparing in de bovenplaat voor de camera. Deze is gemaakt voor de 600TVL cam van Diatone zelf. Het frame is geschikt voor 5inch props en na passen lijkt dit te kloppen, groter gaat echt niet lukken, de 5inch props komen nu heel dicht bij het frame zelf.

Power Distributie Board (PDB)

Dit frame wordt met een PDB geleverd, zoals eerder al vermeld v7.0. De afmeting is de standaard norm van 35x35mm.  De lipo en ESC aansluitingen zijn logisch geplaatst en geschikt voor 6S. Daarnaast vinden we connecties voor de VTX en de cam welke met 5 of 12V gevoed kan worden dmv een soldeer brug, 2 BEC uitgangen van 5V en 12V.

Al met al eigenlijk alles wat je nodig hebt.

Interesse in dit frame check: ZMR200 CF Frame Kit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here