Het derde seizoen van de Drone Racing League (DRL) gaat a.s. vrijdag wereldwijd in première. Met nieuwe piloten (waaronder twee Nederlanders), nieuwe locaties en een groter budget dan ooit belooft het weer een spectaculair seizoen te worden!

Seizoen 3

Vrijdag 7 september 2018 om 4 uur ‘s nachts Nederlandse tijd wordt het derde seizoen uitgezonden van de Drone Racing League: één van de meest toonaangevende droneracewedstrijden ter wereld. De competitie wordt wereldwijd uitgezonden op grote televisiezenders als het Amerikaanse ESPN en het Britse Sky Sports. Achttien piloten strijden om de titel van ‘s werelds beste droneracer.

Iedereen gelijk

Uniek aan deze competitie is dat iedere piloot met dezelfde drone vliegt: de DRL Racer 3. Deze drone is door de DRL zelf ontwikkeld en speciaal gemaakt voor racing. Iedereen vliegt met dezelfde quad waardoor de techniek onder de behuizing geen verschil zal maken. Verliezers hebben dus geen enkel excuus.

Groot budget

In de Drone Racing League gaat vanaf de oprichting in 2015 al flink wat geld om. Zo was Stephen Ross, eigenaar van het populaire NFL team de Miami Dolphins, er al vroeg bij om miljoenen in het vooruitstrevende project te investeren. Anno 2018 staan er vele grote namen op de partnerlijst, van BMW tot Disney. Hierdoor heeft DRL een groot budget ter beschikking om de actie haarscherp en spectaculair in beeld te brengen.

Locaties

Organisatoren met diepe zakken zijn zeker geen overbodige luxe, want de locaties dit jaar liegen er niet om. Wat dacht je bijvoorbeeld van een race door het gigantische indoorpretpark Adventuredome in Las Vegas met een oppervlakte van ruim 20.000 vierkante meter? Daarnaast staan ook een voetbalstadion, een plantenkas en de productiefabriek van BMW in Munich op het programma. Voor de finale heeft DRL zelfs een wereldprimeur te pakken: de eerste dronerace in Saudi-Arabië!

Camerawerk

Op deze locaties staan iedere keer ruim zestig camera’s klaar om iedere race tot in de kleinste details vast te leggen. Dat is nog los van de drones zelf, die per stuk ook ieder twee camera’s bevatten. Ook zijn de racedrones uitgerust met verschillende kleuren opvallende led-verlichting zodat het zelfs tijdens de meest hectische momenten duidelijk is welke drone bij welke racer hoort.

Nederlandse piloten

Voor het eerst dit jaar doen er ook twee Nederlanders mee aan de DRL. Dino Joghi (Ghetto Dino) en Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV) gaan de strijd aan met internationale grootheden als Paul Nurkkala (Nurk) en de tot op heden ongeslagen kampioen, Jordan Temkin (Jet).

Uitzendtijden

Helaas is het (nog) niet mogelijk om de wedstrijden via de Nederlandse televisie te bekijken. Hieronder voor het overzicht de uitzendtijden van het Amerikaanse ESPN. De genoemde tijden zijn van toepassing op Nederland.

  • Vrijdag 7 september om 04:00 uur
  • Maandag 10 september om 03:00 uur
  • Woensdag 12 september om 10:00 uur
  • Zondag 16 september om 20:00 uur
  • Zondag 14 oktober om 22:00 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here