Dennis Mennema (DroneDFPV) uit Minnertsga heeft vandaag de zevende – en tevens laatste – ranking van NK Drone Race 2018 gewonnen. Met deze overwinning scoort de 18-jarige droneracer het maximale aantal punten in het klassement voor toegang tot de finale.

7e Ranking van NK Drone Race 2018 in Wilbertoord.

NK Drone Race

NK Drone Race is de eerste officiële droneracing-competitie in Nederland. Het kampioenschap wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) in samenwerking met alle aangesloten vliegverenigingen. De 2018-editie van het Nederlandse Kampioenschap bestaat uit zeven ranking-toernooien met aansluitend één grote finale.

Ranking 7

De laatste ranking van dit jaar vond plaats op zaterdag 8 september 2018 op het terrein van modelvliegclub The Red Baron in Wilbertoord.

Droneracers in volle vaart.

Drone check

Na de registratie en verplichte drone-check gaan de racers samen het verloop van de racetrack verkennen. Vervolgens beginnen de droneracers met enkele oefenrondjes.

Snelste tijd

Tijdens de kwalificaties proberen de racers de beste rondetijden neer te zetten. Vandaag was Dennis Mennema wederom de snelste van de gehele groep en schreef de snelste tijd op zijn naam en haalde hierdoor het maximale aantal punten van de dag binnen.

Juryleden volgen de droneracers op de voet.

Winnaars

Na de kwalificaties gingen de droneracers met elkaar de strijd aan in een spannende afvalrace. In een spannende finale werd bepaald dat de volgende racers de felbegeerde podiumplaatsen pakten:

1. Dennis Mennema (DroneDFPV)
2. Christian Mohr (Cuxx)
3. Nick Boon (Nick B)

2. Christian Mohr (Cuxx) | 1. Dennis Mennema (DroneDFPV) | 3. Nick Boon (Nick B)

Dennis Mennema

Door – voor de derde keer – het neerzetten van de snelste tijd én tevens als dagwinnaar te eindigen, leidt Dennis Mennema het klassement met het meest mogelijke aantal punten. De 18-jarige droneracer uit het Friese Minnertsga vliegt hiermee een ongelofelijk eerste seizoen en laat hiermee zien tot de allersnelste droneracers van Nederland te behoren.

Vince Irie (Jedeye FPV) en Dennis Mennema (DroneDFPV)

Klassement

Na deze laatste ranking wordt het eindklassement opgemaakt. Aan de hand van de resultaten van een racer’s beste 3 rankings krijgen de 32 beste racers een ticket voor de finale waarin bepaald gaat worden wie de nieuwe Nederlands Kampioen Drone Race wordt.

Modelvliegclub The Red Baron in Wilbertoord.

Finale

De finale van het NK Drone Race 2018 zal plaats vinden in het weekend van 28 en 29 oktober 2018 op het terrein van modelvliegclub The Red Baron in Wilbertoord. De 32 snelste droneracers zullen strijden om de felbegeerde titel. Publiek is van harte welkom en entree is gratis, dus zet deze datum in je agenda!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here