FormulaFPV heeft bekend gemaakt te stoppen met het organiseren van droneracing events. Volgens oprichter Lars Sang Mo Boom is het uitblijven van sponsoren de belangrijkste reden om de voortgang te staken.

Gerard de Vries (links) en Lars Sang Mo Boom (rechts) met winnaar NK Pod Race 2016 Sander Welgraven (midden).

FormulaFPV

FormulaFPV werd in 2015 opgericht door Lars Sang Mo Boom en Gerard de Vries met als doel de organisatie van dronerace-events. In april 2017 bundelde de Nederlandse dronerace-organisatie haar krachten – en hierdoor haar bereik – met de online media gigant Zoomin.TV.

Einde

Ondanks de geboekte successen valt nu definitief het doek voor FormulaFPV. “Helaas bleven nieuwe investeerders uit om het bedrijf naar de laatste beoogde fase te brengen”, aldus Lars Sang Mo Boom. “Ik kijk terug op een fantastische tijd met vele leerzame momenten”.

Events

De lijst met events verzorgd door FormulaFPV is indrukwekkend. Naast verschillende demonstraties, workshops en wedstrijden droeg FormulaFPV haar steentje bij aan diverse grote (droneracing) events:

NK Podracing 2016 @ Hoog Catharijne, Utrecht

Op 13 december 2015 organiseerde FormulaFPV een dronerace op een unieke locatie. Het bekende winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht was omgebouwd tot een heuse dronerace-arena voor het NK Podracing 2016.

Dronerace @ De Nieuwe Bibliotheek

Op 30 maart 2016 zorgde FormulaFPV voor een primeur in bibliotheekland. De Nieuwe Bibliotheek in Almere vormde het toneel voor een spannende Tiny Whoop dronerace georganiseerd door FormulaFPV.

Eindhoven Cup 2016

Op 24 april 2016 organiseerde FormulaFPV de zogenaamde ‘Eindhoven Cup 2016’ als onderdeel van het Dream & Dare Festival.

Kamera Express Cup 2016

Op 27 en 28 mei 2016 organiseerde Formula FPV een spannende dronerace tijdens de Campus Party in de Jaarbeurs in Utrecht. Onder de noemer ‘Kamera Express Cup 2016’ gingen verschillende droneracers de strijd met elkaar aan voor de felbegeerde cup.

Dutch Drone Festival 2016

Op 3 en 4 september 2016 bracht FormulaFPV droneracing onder de aandacht tijdens het zogenaamde Dutch Drone Festival. Het evenement was onderdeel van de Open Studio Dagen in Hilversum. Bezoekers konden droneraces van dichtbij zien en kregen zelf de kans om te vliegen met een drone.

Bright Day 2016

Op zaterdag 5 en zondag 6 november 2016 trakteerde FormulaFPV de bezoekers van Bright Day op een spectaculaire dronerace. FormulaFPV zorgde ervoor dat duizenden tech-liefhebbers in aanraking konden komen met deze nieuwe sport.

DARE League 2016

Op zaterdag 19 november 2016 werd DARE League georganiseerd door Marijn Producties. Het industriële terrein van de Tramkade in ‘s-Hertogenbosch was het toneel voor een spectaculaire dronerace. FormulaFPV verzorgde de wedstrijdleiding tijdens het event en leidde de strijd tussen de 32 droneracers in goede banen.

NK Drone Race 2017

Onder de vlag van Zoomin.TV was FormulaFPV ook verantwoordelijk voor video-verslagen van het eerste seizoen van NK Drone Race 2017. Presentatrice Lente Voorhoeve bracht verslag uit van de verschillende rankings van het Nederlands Kampioenschap.

Dutch YouTube Gathering 2017

Op 22 en 23 april 2017 liet FormulaFPV bezoekers van de Dutch YouTube Gathering 2017 in aanraking komen met droneracing. De duizenden bezoekers konden niet alleen drones zien vliegen, maar ook zelf drones besturen.

Drone Racing World Series in Amsterdam Arena

Op 5 juni 2017 toverde FormulaFPV de Amsterdam Arena om tot haar ‘Home of FPV’. Het immense stadion in de hoofdstad was uitgerust met een indrukwekkende racetrack bestaande uit diverse spectaculaire obstakels. Op de lijst met deelnemers van deze editie van Drone Racing World Series’ schitterden grote namen uit binnen- en buitenland, zoals Mac Poschwald (Mac FPV), Gary Kent (Justice FPV), Brett Collis (Collision FPV), Niklas Jung (niklas49), Dino Joghi (GhettoDino), Ralph Hogenbirk (Shaggy FPV) en vele anderen.

Bright Day 2017

Op 18 en 19 november 2017 stond de Jaarbeurs in Utrecht in teken van de nieuwste tech-trends tijdens de 2017-editie van Bright Day. Net als vorig jaar was de eer aan FormulaFPV om de tech-liefhebbers kennis te laten maken met de sport van de toekomst.

Gamergy 2018 in Madrid

Op 23 en 24 juni 2018 gaf FormulaFPV droneracing een toneel tijdens de Gamergy beurs in Madrid. Door middel van korte shows van 25 minuten bracht FormulaFPV de sport onder de aandacht bij zo’n 50.000 bezoekers.

Amsterdam Drone Week 2018

In november 2018 vond de eerste editie plaats van Amsterdam Drone Week. De RAI in Amsterdam was voor een week omgetoverd tot het centrum van drones. Tijdens Amsterdam Drone Week verzorgde FormulaFPV spectaculaire shows om bezoekers in aanraking te brengen met droneracing. Op een fraai verlichte racetrack namen internationale droneracers het tegen elkaar op. FormulaFPV had niet de minste droneracers uitgenodigd, want bekende namen als de 11-jarige Erick Carratala uit Spanje, de 14-jarige Min Chan Kim uit Zuid-Korea en één van de bekendste vrouwelijke piloten Lexie Janson (Maionhigh) waren aanwezig in Amsterdam. Het opzwepende commentaar van de gerenommeerde Engelse sportcommentator Regan Tetlow bracht de shows naar een absoluut topniveau.

Nederland

Het is betreurenswaardig dat het doek is gevallen voor FormulaFPV. Dit is niet alleen een domper voor alle betrokkenen, maar ook zeker voor de Nederlandse dronerace-community. Het wegvallen van FormulaFPV zal zeker niet leiden tot meer dronerace-evenementen in Nederland.

Sport

Ook al staan de beste stuurlui altijd aan wal, FormulaFPV liet zich niet van de wijs brengen en kwam keer op keer ten tonele met een nieuw event, show of wedstrijd. Via dit schrijven willen we Lars Sang Mo Boom van FormulaFPV uitdrukkelijk bedanken voor zijn inzet om droneracing als sport in Nederland onder de aandacht te brengen van het grote publiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here