Het FAI World Drone Championship gaat in 2023 weer van start! Volgend jaar strijden de beste dronepiloten ter wereld in Korea om een prijzenpot van 100.000 euro.

World Drone Racing Championship 2023

Korea krijgt in 2023 de eer om het FAI World Drone Racing Championship te hosten. Het prestigieuze toernooi vindt plaats van 6 tot en met 9 oktober 2023 in het Chunhyangol-stadion in Namwon, ongeveer twee uur ten zuiden van Seoul. Het prijzengeld bedraagt maar liefst 100.000 dollar.

Internationaal talent

Welke piloten meedoen is nog niet bekend, maar verwacht internationaal toptalent. Tijdens de vorige editie namen maar liefst 171 piloten deel aan acht wedstrijden in evenveel landen. 52 hiervan speelden mee in de junior categorie. De veertienjarige MinJae Kim won zelfs het toernooi!

FAI

FAI staat voor Fédération Aéronautique Internationale en werd opgericht in 1905. Het is een organisatie zonder winstoogmerk met als hoofddoel het bevorderen van luchtvaartactiviteiten wereldwijd. Hieronder vallen ook aerosports als drone racing. Het FAI wordt erkend door het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here