Van 1 tot 2 oktober vond in het Vlaamse Zeebrugge de tweede editie plaats van The Navy Drone Race.

DRF Belgian Navy Drone Race

Op 1 en 2 oktober 2022 organiseerde Drone Racing Flanders het Belgian Navy Drone Race-evenement in België. Met een heuse marinebasis als racing locatie, pakte de organisatie flink uit met een tof toernooi vol met drone racing madness en entertainment! Het evenement werd georganiseerd in samenwerking met de Belgische Marine en was onderdeel van het Techno Fest in Zeebrugge.

Marinebasis als FPV-spot

Na het succes van de drone race van vorig jaar kon er voor de tweede keer gevlogen worden op Marinebasis Zeebrugge. Voor deze bijzondere gelegenheid werd er een vette indoor drone racing spot opgezet in samenwerking met de Belgische Marine en Techno Fest Zeebrugge Met strakke gates en flitsende LED-verlichting werd de basis omgetovert tot de ultieme FPV-racing locatie.

Racetalenten

Net als de voorgaande editie waren er weer vele bekende namen uit de Belgische en Nederlandse FPV-scenes aanwezig. Ervaren racers zoals Dennis Mennema (DroneD), Swan Versmissen (yayou_fpv) en Niels Meerdink (NelisFPV) gingen de strijd aan met internationale talenten, zoals de Duitser Konstantin Sonnentag (Kosta_FPV).

Races

De competitie in Zeebrugge was verdeeld over twee dagen en meerdere fases. Dat begon met uitgebreide kwalificatierondes op zaterdag en zondag, terwijl de zondagmiddag in het teken stond van een double elimination bracket en natuurlijk, een spetterende finale. De wedstrijden werden gehost door Team DRF met onmisbare ondersteuning van Team MRO voor de tijdwaarneming.

Winnaars

Na een zinderende finalestrijd zag de top 4 er zo uit:

  1. Konstantin Sonnentag (Kosta_FPV) [Duitsland]
  2. Niels Meerdink (NelisFPV) [Nederland]
  3. Dennis Mennema (DroneD) [Nederland]
  4. Svan Versmissen (yayou_fpv) [Frankrijk]
De top 3 van links naar rechts: Dennis Mennema, Konstantin Sonnentag en Niels Meerdink

Drone Racing Flanders

Drone Racing Flanders is een organisatie die zich bezig houdt met het organiseren van drone race evenementen, trainingen, meetings en workshops. De organisatie is met name actief in Vlaanderen en is ontstaan uit een initiatief van droneracer Michael Garofalo alias G-Force Mike.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here