De Drone Racing League DRL is het meest prestigieuze FPV-racing toernooi ter wereld, met neonverlichte parcoursen en flinke sommen prijzengeld. Het zesde seizoen ging officieel van start op 29 september 2021 en is te volgen via NBCUniversal en Twitter. Dat laatste betekent dat Nederlanders dit jaar makkelijker dan ooit mee kunnen kijken!

DRL Seizoen 2021-2022

Seizoen 2021-2022 van de Drone Racing League (DRL) is officieel begonnen. In tegenstelling tot vorig jaar biedt dit seizoen weer zoals vanouds spectaculaire races op waanzinnige real-life parcoursen! Met nieuwe piloten, nieuwe locaties en een groter budget dan ooit belooft het weer een waanzinnig seizoen te worden.

DRL Racer 4

Uniek aan deze competitie is dat iedere piloot met dezelfde drone vliegt: de DRL Racer 4. Deze drone is door de DRL zelf ontwikkeld en speciaal gemaakt voor racing. Iedereen vliegt met dezelfde quad waardoor de techniek onder de behuizing geen verschil zal maken. Verliezers hebben dus geen enkel excuus.

Piloten

Twaalf van de beste droneracing piloten ter wereld strijden dit jaar mee naar de felbegeerde titel van DRL World Champion. Het is een mooie mix tussen ervaren strijders en veelbelovende nieuwkomers, met namen als Sky, Vanover, AlexFPV en het nieuwe Duitse talent Halowalker. Alle ogen zijn echter gericht op HeadsupFPV: gaat hij zijn DRL kampioenstitel met succes verdedigen?

Locaties

DRL heeft weer flink wat dollars uitgegeven om de allervetste locaties volledig te customizen voor drone racing. Wat dacht je bijvoorbeeld van een race door het FedEx Forum, een gigantisch indoor sportstadion waar grote NBA wedstrijden hebben plaatsgevonden? Daarnaast komen ook bekende tracks als Twin Cities, Allianz Riviera en de Biosphere weer voorbij.

Kijken!

Het DRL World Championship 2021-2022 is voor het eerst gratis te kijken via Twitter, ook voor Nederlanders! Voorheen kon dit alleen via Amerikaanse sportzenders. Je kunt de races live kijken iedere woensdag om 02:00 s’ nachts of gewoon als opname wanneer het jou uitkomt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here