Aankomend weekend organiseert stichting DronEvents in Zuidbroek de IDRA Challengers Cup 2018. Deze wedstijd wordt gehouden in de Eurohal welke onderdeel uitmaakt van Hotel van der Valk Groningen. Met een vloeroppervlakte van ongeveer 6400 vierkante meter zullen in deze hal meerdere race tracks worden opgezet waardoor het een spektakel beloofd te worden.

Wie is Tim Spijker?

“Ik ben Tim Spijker, 28 jaar oud en woon in Groningen. Van jongs af aan ben ik gek van techniek en extreme sporten zoals snowboarden, wakeboarden, freestyle First Person View (FPV) dronevliegen en droneracen.”

Hoe ben je in de droneracingscene terecht gekomen?

“Omdat ik techniek erg interessant vond ben ik hobbymatig begonnen met Arduino projecten. Op een dag kwam ik een drone project tegen wat mij erg interessant leek. Als fanatiek wakeboarder, waar ik gedwongen mee moest minderen nadat ik zwaar geblesseerd ben geraakt aan beide knieën, zag ik al snel het FPV-aspect als de perfecte manier om adrenaline en techniek te kunnen combineren. Mijn eerste ontmoeting met het droneracen was vervolgens achter een school op een sportveld waar ene Ralph (Shaggy FPV) stond te raggen naast Raymon (Raymon FPV), welke mij al vrij snel meesleurde in het freestyle vliegen. Sinds die dag zet ik mij in om ook andere in aanraking te laten komen met deze fantastische sport/hobby.”

Wat kunnen mensen verwachten van de IDRA Challengers Cup 2018 in Zuidbroek?

“De DronEvents International Challengers Cup zal zorgen voor een unieke uitdaging voor de piloten en een overzichtelijke ervaring voor het publiek. Wij zullen één van de grootste indoor race tracks bouwen dankzij de medewerking van sponsoren en onze eigen materialen. De track zal bestaan uit opblaasbare gates, interactieve LED-verlichting en een track ontworpen in samenwerking met Shaggy FPV en Rene Sebastian. Shaggy FPV is onder andere bekend van de Drone Champions League (DCL) en de Drone Racing League (DRL). Rene Sebastian staat bekend om het ontwerpen van geweldige tracks voor het NK Drone Race en de Team MRO tracks.”

Telt deze wedstrijd mee voor het officiële IDRA-klassement?

“Jazeker, sterker nog, het gaat hier om een internationale stop wat betekent dat er bijna het dubbele aan punten te behalen is dan bij een regionale tourstop. Wij zijn één van de weinige internationale stops dit seizoen waardoor het zelfs mogelijk is om met de punten tijdens deze stop jezelf als piloot te kwalificeren voor de finale van de Challengers Cup in Las Vegas later dit jaar.”

Wat kunnen de piloten winnen tijdens de IDRA Challengers Cup 2018 in Zuidbroek?

“Naast de punten en een mogelijke kwalificatie voor de finale in Las Vegas zijn er dankzij onze sponsoren veel topproducten te winnen van gerenommeerde merken. Denk bijvoorbeeld aan een Furious FPV Dock-King, een Furious FPV Stealth videozender een Furious Fortini flight controller, propellers van DAL en camera en antenne’s van het merk Foxeer.”

Is de lay-out van de racetrack al bekend en zo ja, hoe ziet deze eruit?

“De race track van ongeveer 500 meter lang bestaat uit meerdere opblaasbare gates van Droneshop.nl, 250 LED-schijven van Redbee.de en 35 interactieve LED-gates van stichting DronEvents.”

We would like to present to you the DronEvents international challengers cup track! If you thought you had to be a pro pilot to fly huge tracks, think again!

Join the race! www.dronevents.eu/idra-cup

#fpv #dronerace #drones #racing #vdvalk #zuidbroek #idra #redbee #furiousfpv #droneshop #rijksuniversiteitgroningen #quadcoptersenzo #menace #epiquad

Geplaatst door DronEvents op Donderdag 30 augustus 2018

Welke regels en/of beperkingen gelden er voor de te gebruiken quadcopters?

“IDRA Challengers Cup hanteert een open class, dat wil zeggen dat zolang het een accu aangedreven multirotor is met LED-verlichting die bestuurd wordt via FPV deze deel mag nemen. Echter hanteren wij om veiligheidsredenen een maximum van 6 LiPo-cellen per LiPo en een totaalgewicht per quadcopter van 1 kilo. Daarnaast moet de multirotor minimaal 3 inch propellers hebben i.v.m. de maasgrootte van de vangnetten. Ook geldt er een verplichting om een videozender te gebruiken met een CE-keurmerk (bijvoorbeeld: ImmersionRC, TBS en Furious FPV) waardoor er een maximaal zendvermogen van 25mW mag worden gebruikt.”

Wordt er gebruik gemaakt van groundstations of dienen piloten gebruik te maken van hun eigen FPV-receivers?

“Er zullen Furious FPV Dock-King groundstations geplaatst worden voor de piloten om gebruik van te maken. Natuurlijk staat het de piloten ook vrij om eigen apparatuur te gebruiken.”

Wordt er gebruik gemaakt van pitstops tijdens de races?

“Tijdens de reguliere race zal er geen pitstop plaatsvinden, het gaat hier ook om een individuele race dus een team is niet nodig om deel te kunnen nemen.”

Zijn er voor de piloten plaatsen ingericht die dienen als pits?

“Voor piloten is een speciale “pilot-area” ingericht.”

Is dit evenement toegankelijk voor publiek en zo ja, wat zijn de entreekosten?

“Jazeker, de entree voor de hal waarin gevlogen wordt bedraagt €2,50.”

Wordt er door DronEvents een livestream uitgezonden en zo ja, via welke kanalen?

“Stichting DronEvents zal in samenwerking met Castingcrew een uitgebreide liveshow streamen van de finale via de Facebookpagina van stichting DronEvents en via het IDRA-kanaal op www.dailymotion.com/idra”

Is er voor het publiek nog iets te doen naast de droneraces?

“Er zal zich naast de pitsarea een lounge area bevinden voor piloten en publiek om live op meerdere grote schermen de race te volgen. Ook is er in de hal tegelijkertijd een markt / braderie waar bezoekers kunnen eten, drinken en shoppen.”

Wat is en doet de organisatie DronEvents?

“Stichting DronEvents is opgericht naar aanleiding van de vraag naar drone gerelateerde activiteiten door drone gebruikers in de noordelijke regio’s.
Om dit te realiseren zetten wij ons in om drone gerelateerde evenementen te organiseren en hierbij te assisteren, om zo ervoor te zorgen dat er voor zowel ervaren als beginnende piloten meer activiteiten zijn.
Ook zetten wij ons in om nieuwe piloten te stimuleren om te beginnen met deze bijzondere hobby.
Dankzij het organiseren van clinics voor kinderen, demo’s op bijvoorbeeld Koningsdag 2018 te Groningen voor het koninklijk bezoek, wedstrijden van onder andere het NK Drone Race, Gameday en het Noord-Nederlands kampioenschap hebben wij in korte tijd al enorm veel kunnen realiseren en zijn wij er klaar voor om nu ook internationaal ons steentje bij te gaan dragen.”

Welke rol vervult DronEvents binnen de IDRA Challengers Cup te Zuidbroek?

“Stichting DroneEvents organiseert en faciliteert de tourstop in Zuidbroek. Dat wil zeggen dat wij een wedstrijd organiseren die voldoet aan de regels van de IDRA en waar wij een licentie voor hebben waardoor piloten officiële punten kunnen verdienen voor de Challengers Cup.”

Hoe zie jij, als organisator, de toekomst van droneracen voor je?

“Een van de belangrijkste punten om onze sport te laten groeien is dat het toegankelijker word voor het publiek. Het moet duidelijk zijn, mensen moeten begrijpen waar ze naar kijken. De volgende stap is, wanneer het publiek het interessant vindt, om het te koppelen aan lokale groepen zoals TDX, Team MRO, Dronezone Breda, Dutch Drone Squad en Multirotor Noord-Holland. Stichting DronEvents kan deze partijen hierbij verder helpen met hun eerste stappen in de wereld van FPV-drones. De volgende stap naar bijvoorbeeld een nationale competitie zoals het Nederlands Kampioenschap is dan snel gemaakt, maar deze basis is in onze ogen essentieel voor de sport.”

Meer info: https://dronevents.eu/idra-cup/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here