Het Amerikaanse HobbyKing heeft een gigantische boete opgelegd gekregen van de FCC. De hobbywinkel wordt verzocht om $2.861.128 te betalen voor het aanbieden van videozenders die werken op niet toegestane frequenties en te grote zendvermogens.

Videozenders

De website brengt apparaten op de markt die een videoverbinding creëren voor drones. Uit een onderzoek van de Federal Communications Commission (FCC) bleek dat tientallen apparaten die door het bedrijf op de markt werden gebracht, niet-geautoriseerde radiofrequentiebanden gebruikten en, in sommige gevallen, op buitensporige transmissieniveaus werkten.

FCC

Radiofrequentie-emitterende apparaten die kunnen werken buiten radiofrequentiebanden die zijn bestemd voor amateurgebruik, moeten FCC-certificering verkrijgen. Uit het onderzoek van de FCC bleek dat 65 apparatenmodellen buiten die banden konden werken – naast het gebruik van aangewezen amateurradiobanden – maar de apparaten waren niet gecertificeerd door de commissie. Dergelijke onwettige uitzendingen kunnen interfereren met belangrijke overheids- en openbare veiligheidsdiensten zoals luchtvaartsystemen en weerradarsystemen.

Boete

Na klachten bij de FCC opende het handhavingsbureau van de commissie een onderzoek naar de marketing van radiofrequentieapparaten door het bedrijf aan Amerikaanse consumenten. Als reactie op deze klachten heeft de FCC een formeel citaat uitgegeven om het bedrijf te waarschuwen dat het aan deze vereisten moet voldoen. Na verdere klachten beval de commissie het bedrijf om informatie te verstrekken over de marketing van AV-zenders, maar HobbyKing gaf geen verdere reactie, zoals wettelijk vereist, aldus de commissie. De Commissie heeft de boete dus in 2018 voorgesteld en afgelopen vrijdag aangenomen. Als HobbyKing de boete niet binnen 30 dagen betaalt, wordt deze zaak voor incasso doorverwezen naar het Ministerie van Justitie (DOJ).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here