Vijf Nederlandse dronerace organisaties hebben de handen ineengeslagen om een (inter)nationaal platform op te richten voor droneracers en dronerace organisaties. Met dit platform willen zij piloten samen brengen zodat de droneracing sport zowel binnen als buiten verder ontwikkelt kan worden.

Oprichters

Het Platform Drone Racing Nederland (PDRNL) is opgericht door vijf indoor droneracing organisatoren van Nederland kennende:

  • Team Blopfish – Valkenburg
  • Dutch Drone Squad – Alkmaar
  • Total Drone Xperience – Purmerend
  • Team Multirotor Racing Oss – Oss
  • DronEvents – Groningen

Nederlandse drone racing scene

Met het platform richten de organisaties zich op het ondersteunen en ontwikkelen van de Nederlandse drone racing scene door locale clubs en verenigingen te ondersteunen. Daarnaast coördineert het platform de nationale regelementen en wedstrijden.

Samenbrengen van verschillende organisaties

De focus van PDRNL ligt aankomend jaar op het samenbrengen van verschillende organisaties en op het opzetten van een gezamenlijke nationale ranking voor alle aangesloten partijen. Verder wil PDRNL het makkelijker maken om een drone race club of vereniging op te starten en te ondersteunen. Het voornaamste doel is om piloten samen te brengen zodat we onze sport zowel binnen als buiten verder kunnen ontwikkelen.

Wedstrijdregelementen

Via de website kunnen piloten en organisaties in contact komen en informatie vinden van trainingsdagen, wedstrijden en ranking’s door heel Nederland. Ook is er een voorstel voor wedstrijdreglementen waarop piloten tot 31 januari 2019 commentaar kunnen geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here